Александар Шћекић у Партизану!

Црно-бели довели црногорског репрезентативца из Генчлербирлигија. Александар Шћекић (26) игра на позицији задњег везног.  Уговор на три године, обештећење 100. 000 евра, промоција у уторак.

Фудбал 20.08.2018 | 18:45
Александар Шћекић у Партизану!
Партизан је пред крај прелазног рока довео још једно појачање. Нови фудбалер црно-белих је двадесетшестогодишњи Александар Шћекић.

Реч је о фудбалеру који игра на позицији задњег везног и који је претходне две сезоне играо за турски Генчлербирлиги. Шћекић је последње две сезоне и репрезентативац Црне Горе.

За "соколове" је одиграо 10 утакмица.

Шћекић је био жеља новог тренера "парног ваљка" Зорана Мирковића, с којим је имао прилику да сарађује у националном тиму Црне Горе.

Високи Црногорац (193 цм) рођен је у Берану, где је и почео фудбалску каријеру. Играо је на позајмицама у Ловћену и Јединству из Бијелог Поља, а три сезоне је провео у Бокељу, из којег је отишао за Турску.

За Генчлер је одиграо 35 првенствених утакмица и постигао два гола. Партизан је платио и обештећење од 100.000 евра за Шчекића, јер му је уговор са турским тимом истицао 2019. године.

Промоција новог фудбалера Партизана одржаће се у уторак на стадиону у Хумској улици.



Рекао је Зоран Мирковић пре неколико дана да су „све опције отворене до краја прелазног рока“, а та најава потврдила се договором са Александром Шћекићем, који је постао нови фудбалер Партизана.

У питању је репрезентативац Црне Горе, који стиже из турског Генчлербирлигија, у чијем је дресу прошле сезоне одиграо 27 утакмица и дао два гола. Занимљво, један Галатасарају, а други Бешикташу, у победи од 2:1.

Шћекић ће бити промовисан у уторак у 15 часова на стадиону у Хумској 1, а према појединим информацијама црно-бели су његову слободу платили 100.000 евра. Сарадња са црно-белима је озваничена на три године.

Током каријере Александар Шћекић је играо за Беране, Јединство из Бијелог Поља и Бокељ, одакле је пре два лета отишао у Турску, задушивши дрес Генчлера. Одиграо је укупно 44 утакмице за тим из Анкаре, који је минулу сезону окончао испадањем у Другу лигу Турске. У Хумској 1 су проценили да им је играч таквиог квалитета потребан, уз сазнање да осим позиције задњег везног 26-годишњи момак из Берана, по потреби, може да се снађе и на месту штопера.

Шћекића одлично познаје нови тренер Партизана Зоран Мирковић, јер је био сарадник Љубиши Тумбаковићу у репрезентацији Црне Горе, баш у периоду кад је искусни стручњак промовисао високог везисту у члана А селекције. У претходном квалификацииониом циклусу, за Мундијал у Русији, Александар је одигроа седам утакмица, а додао им је и три пријатељског карактера.

Он је седмо појачање Парног ваљка овог лета, претходно су потписали нападачи Немања Николић иРикардо Гомес, десни бек Габријел Енаке, штопер Марк Валијенте, везиста Милан Смиљанић и крило ГоранЗакарић.

- ПРЕЛАЗНИ РОК -

ДОШЛИ: Немања Николић, Рикардо Гомеш (нападачи), Марк Валијенте (штопер), Габријел Енаке (бек), Милан Смиљанић, Горан Закарић (везни фудбалери), Зоран Мирковић (тренер), Александар Шћекић (везни). Са позајмице се вратио голман Филип Кљајић, а Данило Пантић је продужио позајмицу из Челсија. Саша Здјелар - његов уговор је откупљен од Олимпијакоса.

ОТИШЛИ: штопер Милан Митровић, везни фудбалер Марко Јевтовић, нападачи Леандре Тавамба и Ђорђе Јовановић, Немања Антонов (завршена позајмица из Грасхоперса), голман Немања Стевановић (на позајмици у Чукаричком), Мирослав Ђукић (тренер).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар