Aleksandar Šćekić u Partizanu!

Crno-beli doveli crnogorskog reprezentativca iz Genčlerbirligija. Aleksandar Šćekić (26) igra na poziciji zadnjeg veznog.  Ugovor na tri godine, obeštećenje 100. 000 evra, promocija u utorak.

Fudbal 20.08.2018 | 18:45
Aleksandar Šćekić u Partizanu!
Partizan je pred kraj prelaznog roka doveo još jedno pojačanje. Novi fudbaler crno-belih je dvadesetšestogodišnji Aleksandar Šćekić.

Reč je o fudbaleru koji igra na poziciji zadnjeg veznog i koji je prethodne dve sezone igrao za turski Genčlerbirligi. Šćekić je poslednje dve sezone i reprezentativac Crne Gore.

Za "sokolove" je odigrao 10 utakmica.

Šćekić je bio želja novog trenera "parnog valjka" Zorana Mirkovića, s kojim je imao priliku da sarađuje u nacionalnom timu Crne Gore.

Visoki Crnogorac (193 cm) rođen je u Beranu, gde je i počeo fudbalsku karijeru. Igrao je na pozajmicama u Lovćenu i Jedinstvu iz Bijelog Polja, a tri sezone je proveo u Bokelju, iz kojeg je otišao za Tursku.

Za Genčler je odigrao 35 prvenstvenih utakmica i postigao dva gola. Partizan je platio i obeštećenje od 100.000 evra za Ščekića, jer mu je ugovor sa turskim timom isticao 2019. godine.

Promocija novog fudbalera Partizana održaće se u utorak na stadionu u Humskoj ulici.



Rekao je Zoran Mirković pre nekoliko dana da su „sve opcije otvorene do kraja prelaznog roka“, a ta najava potvrdila se dogovorom sa Aleksandrom Šćekićem, koji je postao novi fudbaler Partizana.

U pitanju je reprezentativac Crne Gore, koji stiže iz turskog Genčlerbirligija, u čijem je dresu prošle sezone odigrao 27 utakmica i dao dva gola. Zanimljvo, jedan Galatasaraju, a drugi Bešiktašu, u pobedi od 2:1.

Šćekić će biti promovisan u utorak u 15 časova na stadionu u Humskoj 1, a prema pojedinim informacijama crno-beli su njegovu slobodu platili 100.000 evra. Saradnja sa crno-belima je ozvaničena na tri godine.

Tokom karijere Aleksandar Šćekić je igrao za Berane, Jedinstvo iz Bijelog Polja i Bokelj, odakle je pre dva leta otišao u Tursku, zadušivši dres Genčlera. Odigrao je ukupno 44 utakmice za tim iz Ankare, koji je minulu sezonu okončao ispadanjem u Drugu ligu Turske. U Humskoj 1 su procenili da im je igrač takviog kvaliteta potreban, uz saznanje da osim pozicije zadnjeg veznog 26-godišnji momak iz Berana, po potrebi, može da se snađe i na mestu štopera.

Šćekića odlično poznaje novi trener Partizana Zoran Mirković, jer je bio saradnik Ljubiši Tumbakoviću u reprezentaciji Crne Gore, baš u periodu kad je iskusni stručnjak promovisao visokog vezistu u člana A selekcije. U prethodnom kvalifikaciioniom ciklusu, za Mundijal u Rusiji, Aleksandar je odigroa sedam utakmica, a dodao im je i tri prijateljskog karaktera.

On je sedmo pojačanje Parnog valjka ovog leta, prethodno su potpisali napadači Nemanja Nikolić iRikardo Gomes, desni bek Gabrijel Enake, štoper Mark Valijente, vezista Milan Smiljanić i krilo GoranZakarić.

- PRELAZNI ROK -

DOŠLI: Nemanja Nikolić, Rikardo Gomeš (napadači), Mark Valijente (štoper), Gabrijel Enake (bek), Milan Smiljanić, Goran Zakarić (vezni fudbaleri), Zoran Mirković (trener), Aleksandar Šćekić (vezni). Sa pozajmice se vratio golman Filip Kljajić, a Danilo Pantić je produžio pozajmicu iz Čelsija. Saša Zdjelar - njegov ugovor je otkupljen od Olimpijakosa.

OTIŠLI: štoper Milan Mitrović, vezni fudbaler Marko Jevtović, napadači Leandre Tavamba i Đorđe Jovanović, Nemanja Antonov (završena pozajmica iz Grashopersa), golman Nemanja Stevanović (na pozajmici u Čukaričkom), Miroslav Đukić (trener).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar