Шта се десило са навијачима Реала?!

Најслабија посета у последњих девет година! Ефекат Роналдо или летњи одмор?

Фудбал 20.08.2018 | 17:45
Шта се десило са навијачима Реала?!
Отишао је Кристијано Роналдо и са собом повукао публику која је на Реалове утамице долазила само да би гледала званично најбољег фудбалера света.

Тако би могао да се тумачи податак да се на стадиону „Сантјаго Бернаберу“, у уводном колу новог првенства, окупило „само“ 48.446 гледалаца, што је најслабија посета краљевског клуба у последњих девет година.

Мање људи на трибинама било је само 24. маја 2009. у завршном колу сезоне против Мајорке (44.270). Тог лета 2009. стигао је Кристијано Роналдо из Манчестер јунајтеда и осим фудбалских квалитета донео огроман раст популарности ионако најбољег клуба планете, па су трибине по правилу увек биле крцате.

Дакле, од прве утакмице на којој је Реал имао на располагању Роналда до прве на којој то није био случај увек је могао да рачуна на добру попуњеност стадиона који прима 81.044 гледаоца. Синоћ, на отварању Примере против Хетафеа (2:0) посета је била тек 59 одсто. Мало за стандардне Реала.

Опет, ваља имати на уму да је време годишњих одмора и, можда још важније, почетак утакмице био је у 22.15, завшила се који минут после поноћи, а данас је радни дан, па су многи морали да се одморе пре одласка на посао.

Ако је неком до оправдања.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар