Šta se desilo sa navijačima Reala?!

Najslabija poseta u poslednjih devet godina! Efekat Ronaldo ili letnji odmor?

Fudbal 20.08.2018 | 17:45
Šta se desilo sa navijačima Reala?!
Otišao je Kristijano Ronaldo i sa sobom povukao publiku koja je na Realove utamice dolazila samo da bi gledala zvanično najboljeg fudbalera sveta.

Tako bi mogao da se tumači podatak da se na stadionu „Santjago Bernaberu“, u uvodnom kolu novog prvenstva, okupilo „samo“ 48.446 gledalaca, što je najslabija poseta kraljevskog kluba u poslednjih devet godina.

Manje ljudi na tribinama bilo je samo 24. maja 2009. u završnom kolu sezone protiv Majorke (44.270). Tog leta 2009. stigao je Kristijano Ronaldo iz Mančester junajteda i osim fudbalskih kvaliteta doneo ogroman rast popularnosti ionako najboljeg kluba planete, pa su tribine po pravilu uvek bile krcate.

Dakle, od prve utakmice na kojoj je Real imao na raspolaganju Ronalda do prve na kojoj to nije bio slučaj uvek je mogao da računa na dobru popunjenost stadiona koji prima 81.044 gledaoca. Sinoć, na otvaranju Primere protiv Hetafea (2:0) poseta je bila tek 59 odsto. Malo za standardne Reala.

Opet, valja imati na umu da je vreme godišnjih odmora i, možda još važnije, početak utakmice bio je u 22.15, zavšila se koji minut posle ponoći, a danas je radni dan, pa su mnogi morali da se odmore pre odlaska na posao.

Ako je nekom do opravdanja.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar