Какав сте ви просјек од тима!

Жозе, ово су твоја појачања, не знају где се налазе! Кад би се правила идеална екипа града Манчестера, колико Јунајтедових би ушло у првих 11?

Фудбал 21.08.2018 | 22:30
Какав сте ви просјек од тима!
Време је да се ствари назову правим именом: Жозеа Муриња је прегазило време, није (више) тренер за клуб трофејних амбиција, а какве играче има у садашњем тиму Манчестер јунајтед није ни чудо што Алекс Фергусон сваки пут кад га ТВ камера сними на трибинама дрхти док гледа оне који у његово време не би могли ни да тренирају у опреми Црвених ђавола.

Утисак је да португаски стручњак полако схвата да нема екипу која може да нападне пехар Премијер лиге, међутим, одбија да јавно нападне играче који су поразом у Брајтону (2:3) већ заостали за градским ривалом Ситијем, првим кандидатом за шампионски наслов.

„Не прихватате кад критикујем своје играче, зато ме немојте терати да то радим. Бићу срећан да анализирам учинак момака кад одиграју добру утакмицу. Кад нисам у прилици да то учиним, не терајте ме да радим ово друго“, поручио је новинарима после меча Жозе Мурињо.

Свестан је да оно што су приказали момци у црвеним дресовима не вреди ни пет пара, али оштрицу критика препушта седмој сили.

„Да сам на вашем месту, јучерашња утакмица са Брајтоном би ми дала доста материјала да о њој пишем. Немојте очекивати да ја будем тај, јер сте ме ви и ваше колеге новинари често критиковали прошле сезоне кад сам био искрен, можда и сувише отоврен, анализирајући учинак Манчестерових фудбалера. Зато ме не терајте да радим оно за шта ћете ме касније нападати. С друге стране, очекујте од мене да будем срећан толико да после Лестера хвалим своје играче“, допунио је Мурињо.

Кад човек већ тражи „ђавола“, жељу су му испунили бивши асови. Један Манчестер јунајтеда (Гери Невил), други Ливерпула (Грем Сунес), сада у улози стручих консултаната на ТВ станицама.

„Нема оправдања за ово. У одбрану Јунајтеда уложено је око 120.000.000 фунти, ту је вероватно и најбољи голман света, са те тачке гледишта, не може да се жали Мурињо да није било озбиљних инвестиција. А опет, нису довољно добри. Ни као тим, ни као појединци“, удара јако Невил.

Подсећа бивши штопер да је енглески великан током лета јурио звучно име, помињали су се Џером Боатенг, Тоби Алдерверлејд, Дијего Годин, касније Хари Мегвајер... Сви су остали у својим клубовима, а несрећни Мурињо био принуђен да у другом колу гледа како му пуца одбрана којом диригују – претешка је то реч – Ерик Баји и Виктор Линделеф.

„Ако је Манчестер толико јавно за време прелазног рока јурио дефанзивце, какву поруку шаље постојећим штоперима, какву веру има у њих? Баји и Линделеф знају да играју силом прилика, а поштено је рећи да су били очајни у Брајтону. Као и да их је баш Жозе Мурињо довео у клуб. Обојица су његова појачања. Последња линија тима Манчестера није довољно добра да би освојила титлу. Петорицу штопера које Жозе има на располагању нису ни ауторитети, ни лидери, већ другопозивци“, сматра Невил.

Ако је судити на основу почетка сезоне, атмосфере у клубу, играчких квалитета тима и онога што је урадила конкуренција током прелазног рока, никог не би требало да изненади уколико Манчестер јунајтед буде „висио“ за место које води у Лигу шампиона.

„Баји само испуцава лопте ван граница игралишта, дечко не зна где се налази, глава као да му је на другом месту. Не зна се да ли је пошао или је дошао. Даље, Андреас Переира и Фред... Какви су то везисти? Срећни су само ако задрже посед лопте и са њом се врте у круг. Од одласка Алекса Фергусона, садашња група играча је највећи просек који је носио дрес Манчестер јунајтеда. Видели сте како игра Сити, а ја вас питам: да направимо идеалних 11 из оба манчестерска тима, колико фудбалера Јунантеда би нашло место у њему“, отворио је полемику Грем Сунес.

Стварно, запитајте се: Лукаку – Агуеро? Марсијал – Сане? Санчез – Стерлинг? Погба – Гундоган?Фернандињо – Матић? Отаменди – Линделеф? Стонс – Баји? Менди – Шо? Вокер – Валенсија? Можда је самоДе Хеа и то кад је у најбољем издању (а тренутно није) квалитетнији од Едерсона.

И, наравно, Кевин де Брујне. Играч каквог градски ривал нема.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар