Kakav ste vi prosjek od tima!

Žoze, ovo su tvoja pojačanja, ne znaju gde se nalaze! Kad bi se pravila idealna ekipa grada Mančestera, koliko Junajtedovih bi ušlo u prvih 11?

Fudbal 21.08.2018 | 22:30
Kakav ste vi prosjek od tima!
Vreme je da se stvari nazovu pravim imenom: Žozea Murinja je pregazilo vreme, nije (više) trener za klub trofejnih ambicija, a kakve igrače ima u sadašnjem timu Mančester junajted nije ni čudo što Aleks Ferguson svaki put kad ga TV kamera snimi na tribinama drhti dok gleda one koji u njegovo vreme ne bi mogli ni da treniraju u opremi Crvenih đavola.

Utisak je da portugaski stručnjak polako shvata da nema ekipu koja može da napadne pehar Premijer lige, međutim, odbija da javno napadne igrače koji su porazom u Brajtonu (2:3) već zaostali za gradskim rivalom Sitijem, prvim kandidatom za šampionski naslov.

„Ne prihvatate kad kritikujem svoje igrače, zato me nemojte terati da to radim. Biću srećan da analiziram učinak momaka kad odigraju dobru utakmicu. Kad nisam u prilici da to učinim, ne terajte me da radim ovo drugo“, poručio je novinarima posle meča Žoze Murinjo.

Svestan je da ono što su prikazali momci u crvenim dresovima ne vredi ni pet para, ali oštricu kritika prepušta sedmoj sili.

„Da sam na vašem mestu, jučerašnja utakmica sa Brajtonom bi mi dala dosta materijala da o njoj pišem. Nemojte očekivati da ja budem taj, jer ste me vi i vaše kolege novinari često kritikovali prošle sezone kad sam bio iskren, možda i suviše otovren, analizirajući učinak Mančesterovih fudbalera. Zato me ne terajte da radim ono za šta ćete me kasnije napadati. S druge strane, očekujte od mene da budem srećan toliko da posle Lestera hvalim svoje igrače“, dopunio je Murinjo.

Kad čovek već traži „đavola“, želju su mu ispunili bivši asovi. Jedan Mančester junajteda (Geri Nevil), drugi Liverpula (Grem Sunes), sada u ulozi stručih konsultanata na TV stanicama.

„Nema opravdanja za ovo. U odbranu Junajteda uloženo je oko 120.000.000 funti, tu je verovatno i najbolji golman sveta, sa te tačke gledišta, ne može da se žali Murinjo da nije bilo ozbiljnih investicija. A opet, nisu dovoljno dobri. Ni kao tim, ni kao pojedinci“, udara jako Nevil.

Podseća bivši štoper da je engleski velikan tokom leta jurio zvučno ime, pominjali su se Džerom Boateng, Tobi Alderverlejd, Dijego Godin, kasnije Hari Megvajer... Svi su ostali u svojim klubovima, a nesrećni Murinjo bio prinuđen da u drugom kolu gleda kako mu puca odbrana kojom diriguju – preteška je to reč – Erik Baji i Viktor Lindelef.

„Ako je Mančester toliko javno za vreme prelaznog roka jurio defanzivce, kakvu poruku šalje postojećim štoperima, kakvu veru ima u njih? Baji i Lindelef znaju da igraju silom prilika, a pošteno je reći da su bili očajni u Brajtonu. Kao i da ih je baš Žoze Murinjo doveo u klub. Obojica su njegova pojačanja. Poslednja linija tima Mančestera nije dovoljno dobra da bi osvojila titlu. Petoricu štopera koje Žoze ima na raspolaganju nisu ni autoriteti, ni lideri, već drugopozivci“, smatra Nevil.

Ako je suditi na osnovu početka sezone, atmosfere u klubu, igračkih kvaliteta tima i onoga što je uradila konkurencija tokom prelaznog roka, nikog ne bi trebalo da iznenadi ukoliko Mančester junajted bude „visio“ za mesto koje vodi u Ligu šampiona.

„Baji samo ispucava lopte van granica igrališta, dečko ne zna gde se nalazi, glava kao da mu je na drugom mestu. Ne zna se da li je pošao ili je došao. Dalje, Andreas Pereira i Fred... Kakvi su to vezisti? Srećni su samo ako zadrže posed lopte i sa njom se vrte u krug. Od odlaska Aleksa Fergusona, sadašnja grupa igrača je najveći prosek koji je nosio dres Mančester junajteda. Videli ste kako igra Siti, a ja vas pitam: da napravimo idealnih 11 iz oba mančesterska tima, koliko fudbalera Junanteda bi našlo mesto u njemu“, otvorio je polemiku Grem Sunes.

Stvarno, zapitajte se: Lukaku – Aguero? Marsijal – Sane? Sančez – Sterling? Pogba – Gundogan?Fernandinjo – Matić? Otamendi – Lindelef? Stons – Baji? Mendi – Šo? Voker – Valensija? Možda je samoDe Hea i to kad je u najboljem izdanju (a trenutno nije) kvalitetniji od Edersona.

I, naravno, Kevin de Brujne. Igrač kakvog gradski rival nema.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar