Новак стиже Надала до краја године?!

Велики повратак на видику! Истина, наш тенисер би морао да има перфектан финиш сезоне.

Тенис 21.08.2018 | 16:30
Новак стиже Надала до краја године?!
Новак Ђоковић би поново могао да постане краљ белог спорта! Због титула освојених на Вимблдону и Синсинатију, наш тенисер забележио је велики напредак и тренутно заузима шесто место на АТП листи заједно са Хрватом Мариом Чилићем.

Међутим, изгледа да су јул и август само наговестили Нолетов велики повратак, а да бисмо завршни чин могли да видимо до краја године. Тачније, Новак Ђоковић испред себе има чисту и врло јасну ситуацију. Могао би поново да постане број један и са трона свргне тренутно недодирљивог Рафаела Надала.

Наруку Ђоковићу иду слабији резултати из претходне сезоне, па до краја тениске сезоне сјајни Србин не брани ниједан поен. Велику шансу да се приближи врху Ђоковић ће имати на УС опену.

Дакле, Новак је тренутно на шестом месту и има само 160 бодова мање од Кевина Андресона. Летимичан поглед на АТП листу говори да је Рафаел Надал тренутно много далеко. Ас са Мајорке има 5500 поена више од Новака, али тренутно је у нешто слабијој форми. Уколико би наставио да посрће, а Ђоковић да побеђује, све би могло да се промени.

Истина, Ђоковић би финиш сезоне морао да одигра перфектно. Односно да тријумфује на УС Опену и врло вероватно на преосталим мастерс турнирима. У Шангају и Паризу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар