Novak stiže Nadala do kraja godine?!

Veliki povratak na vidiku! Istina, naš teniser bi morao da ima perfektan finiš sezone.

Tenis 21.08.2018 | 16:30
Novak stiže Nadala do kraja godine?!
Novak Đoković bi ponovo mogao da postane kralj belog sporta! Zbog titula osvojenih na Vimbldonu i Sinsinatiju, naš teniser zabeležio je veliki napredak i trenutno zauzima šesto mesto na ATP listi zajedno sa Hrvatom Mariom Čilićem.

Međutim, izgleda da su jul i avgust samo nagovestili Noletov veliki povratak, a da bismo završni čin mogli da vidimo do kraja godine. Tačnije, Novak Đoković ispred sebe ima čistu i vrlo jasnu situaciju. Mogao bi ponovo da postane broj jedan i sa trona svrgne trenutno nedodirljivog Rafaela Nadala.

Naruku Đokoviću idu slabiji rezultati iz prethodne sezone, pa do kraja teniske sezone sjajni Srbin ne brani nijedan poen. Veliku šansu da se približi vrhu Đoković će imati na US openu.

Dakle, Novak je trenutno na šestom mestu i ima samo 160 bodova manje od Kevina Andresona. Letimičan pogled na ATP listu govori da je Rafael Nadal trenutno mnogo daleko. As sa Majorke ima 5500 poena više od Novaka, ali trenutno je u nešto slabijoj formi. Ukoliko bi nastavio da posrće, a Đoković da pobeđuje, sve bi moglo da se promeni.

Istina, Đoković bi finiš sezone morao da odigra perfektno. Odnosno da trijumfuje na US Openu i vrlo verovatno na preostalim masters turnirima. U Šangaju i Parizu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar