ЛШ: Милојевић све баца на контранапад!

Кафу на крилу! Где ће Бен? Постоји опција да јунак меча из Трнаве игра и у самом шпицу.

Фудбал 20.08.2018 | 20:15
ЛШ: Милојевић све баца на контранапад!
Имају само два пораза на претходних 25 европских мечева, везали су 13 победа... Међутим, на Маракани не страхују од фасцинантних бројки екипе Ред Бул Салцбурга, колико од брзине и агресивности тима који на располагању има Марко Росе. Сутрашњи дуел биће један од најтежих испита за актуелну генерацију, али играчи српског шампиона верују да ће Владан Милојевић уз помоћ сарадника пронаћи добитну шифру.

Тачније, сви су изгледи да ће тренер Црвене звезде на брзину Салцбурга одговорити – брзином. Уосталом, када год се помену слабе тачке аустирјског првака и полуфиналисте Лиге шампиона тихо се наглашава да слабо бране транзицију и велики простор. Биће то карта на коју ће играти клуб са Маракане, без обзира што ће у сутрашњем дуелу бити домаћин.

Шта то у пракси значи? Могуће је да ће као у Трнави Владан Милојевић жртвовати најплеменитијег играча везног реда Лоренца Ебесилија и улогу десетке поверти Ел Фарду Бену. Момак са Комора је био сјајан у реваншу против Спартака, био је оружје на које тим Радослава Латала није имао одговор. Постигао је гол, добио бројне дуеле и поврх свега асистирао Радоњићу. Много ће сутра вече зависити од распложења Ел Фарду Бена, посебно ако за директног ривала буде имао 30.000.000 вредног Самасекуа.

Постојојала је идеја (или и даље постоји) да Бен буде прекомандован у шпиц, а да његово место заузме поменути Ебесилио. Међутим, чини се да је Владан Милојевић одлучан у намери да истраје на Николи Стојиљковићу. Снажни нападач је асистирао Бену у Трнави, показао одређени напредак, али је задобио повреду носа. Последње информације говоре да би требало да игра са заштитном маском. Још није у оптималној форми, али Владан Милојевић верује да Стојиљковић агресијом, брзином и јаким телом може да умара дефанзивце Ред Була. И олакшао посао крилима.

На боку ће се крити најјачи адути Владана Милојевића. Десно би у пару са Филипом Стојковићем требало да заигра Бразилац Кафу. Много се очекује од овог момка. Да пред празним трибинама Маракане ради оно што је радио пред 50.000 сведока пре два лета. Тачније, да користи сваку иоле озбиљнију за контру. Као директног ривала имаће Улмера. Офанзивног бека који зна да се занесе.

Наравно, на супртној страни биће Немања Радоњић. Навијачи су се надали да ће тандем ових крила гледати још дуго, дуго, али због знаних информација о трансферу репрезентативца Србије неће бити тако. Ова тројка иза Николе Стојиљковића наговештава да Салцбург неће смети да остави много простора.

Тако засад делује опције Звездиног тима. Постоји још једна. Да Кафу заигра у шпицу, а да место на десном боку буде отворено Срнићу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар