LŠ: Milojević sve baca na kontranapad!

Kafu na krilu! Gde će Ben? Postoji opcija da junak meča iz Trnave igra i u samom špicu.

Fudbal 20.08.2018 | 20:15
LŠ: Milojević sve baca na kontranapad!
Imaju samo dva poraza na prethodnih 25 evropskih mečeva, vezali su 13 pobeda... Međutim, na Marakani ne strahuju od fascinantnih brojki ekipe Red Bul Salcburga, koliko od brzine i agresivnosti tima koji na raspolaganju ima Marko Rose. Sutrašnji duel biće jedan od najtežih ispita za aktuelnu generaciju, ali igrači srpskog šampiona veruju da će Vladan Milojević uz pomoć saradnika pronaći dobitnu šifru.

Tačnije, svi su izgledi da će trener Crvene zvezde na brzinu Salcburga odgovoriti – brzinom. Uostalom, kada god se pomenu slabe tačke austirjskog prvaka i polufinaliste Lige šampiona tiho se naglašava da slabo brane tranziciju i veliki prostor. Biće to karta na koju će igrati klub sa Marakane, bez obzira što će u sutrašnjem duelu biti domaćin.

Šta to u praksi znači? Moguće je da će kao u Trnavi Vladan Milojević žrtvovati najplemenitijeg igrača veznog reda Lorenca Ebesilija i ulogu desetke poverti El Fardu Benu. Momak sa Komora je bio sjajan u revanšu protiv Spartaka, bio je oružje na koje tim Radoslava Latala nije imao odgovor. Postigao je gol, dobio brojne duele i povrh svega asistirao Radonjiću. Mnogo će sutra veče zavisiti od rasploženja El Fardu Bena, posebno ako za direktnog rivala bude imao 30.000.000 vrednog Samasekua.

Postojojala je ideja (ili i dalje postoji) da Ben bude prekomandovan u špic, a da njegovo mesto zauzme pomenuti Ebesilio. Međutim, čini se da je Vladan Milojević odlučan u nameri da istraje na Nikoli Stojiljkoviću. Snažni napadač je asistirao Benu u Trnavi, pokazao određeni napredak, ali je zadobio povredu nosa. Poslednje informacije govore da bi trebalo da igra sa zaštitnom maskom. Još nije u optimalnoj formi, ali Vladan Milojević veruje da Stojiljković agresijom, brzinom i jakim telom može da umara defanzivce Red Bula. I olakšao posao krilima.

Na boku će se kriti najjači aduti Vladana Milojevića. Desno bi u paru sa Filipom Stojkovićem trebalo da zaigra Brazilac Kafu. Mnogo se očekuje od ovog momka. Da pred praznim tribinama Marakane radi ono što je radio pred 50.000 svedoka pre dva leta. Tačnije, da koristi svaku iole ozbiljniju za kontru. Kao direktnog rivala imaće Ulmera. Ofanzivnog beka koji zna da se zanese.

Naravno, na suprtnoj strani biće Nemanja Radonjić. Navijači su se nadali da će tandem ovih krila gledati još dugo, dugo, ali zbog znanih informacija o transferu reprezentativca Srbije neće biti tako. Ova trojka iza Nikole Stojiljkovića nagoveštava da Salcburg neće smeti da ostavi mnogo prostora.

Tako zasad deluje opcije Zvezdinog tima. Postoji još jedna. Da Kafu zaigra u špicu, a da mesto na desnom boku bude otvoreno Srniću.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar