Помози, Боже!

"Уз Божију вољу и помоћ, Звезда иде даље", рекао је тренер црвено-белих Владан Милојевић пред један од највећих изазова у тренерској каријери, за који неће моћи да рачуна на помоћ навијача.

Фудбал 20.08.2018 | 21:45
Помози, Боже!
Још само два корака и дугогодишњи сан могао би да постане јавност. Још само један ривал и Црвена звезда би поново - први пут од 1992. године - могла да се нађе међу кремом европског фудбала.

У Лиги шампиона!

Последња препрека екипи Владана Милојевића је Салцбург, шампион Аустрије и тим који је пре само неколико месеци испао у продужецима полуфинала Лиге Европе. Висока, али не и препрека коју ова храбра и неуморна генерација фудбалера црвено-белих не може да прескочи.

Показали су Звездини фудбалери прошле сезоне да умеју да надиграју богатије тимове од себе, па зашто не би и овај пут?

Биће, додуше, ослабљени за подршку својих навијача у београдском дуелу, пошто ће трибине стадиона Рајко Митић у уторак бити празне због казне УЕФА.

"Изричит сам у ставу да треба наћи неки други механизам за кажњавање. Апсолутно нисам за то да се игра без публике, мислим да то убија смисао фудбала. Исто бих рекао и да се то односи да играмо у гостима пред празним стадионом. Али то не би требало да утиче на играче, навијачи ће их подржати на вечерашњем тренингу и једва чекам да их видим", рекао је Владан Миојевић на конференцији за медије пред једну од најзначајнијих утакмица у "постбаријевској" историји црвено-белих.

По обичају, Звездин тренер је био смирен, умерен у својим изјавама. Није се могла приметити нервоза, трема, још мање уплашеност, у његовом гласу, иако га очекује изузетно важна утакмица против врло јаког противника, који у седам такмичарских мечева ове сезоне има исто толико победа.

"Јако битна утакмица за нас. Не бих претерано причао, јер је гледамо као и сваку другу досад. Играмо против озбиљног противника, који је мало и утицао на моје тренерске почетке. Као тренер Чукаричког играли смо против њихове филијале Гродинга, па сам имао част да са сарадником Владом Јанковићем будем гост Салцбурга и уверим се какав је то клуб", открио је Милојевић и додао:

"У питању је нападачка и добро селектована екипа. Зна се јачина Салцбурга, играли су прошле сезоне полуфинале Лиге Европе... На овом нивоу екипе не праштају грешке, зато је јако битно да не дозволимо противнику велики број шанси, морамо бити максимално концентрисани од почетка до краја".

О Радоњићу...

Немања Радоњић ће после двомеча са аустријским шампионом прећи у Салцбург, али Милојевић није желео да прича на ту тему.

"Радоњић је у овом тренутку играч Црвене звезде, о прелазном року можемо причати 1. септембра, када се заврши".
Звездин тренер покушао је да растерети играче притиска,

"Рекао сам им да морају да удју у ову утскмицу као и сваку другу, да буду оно што јесу. Покушаћемо да наметнемо нашу игру и пружимо максимум, то је оно што могу да обећам".

Крилни нападач Кафу дошао је у Звезду пред овај двомеч и велика су очекивања од играча који је пре две године као члан Лудогореца зауставио управо црвено-беле у борби за Лигу шампиона.

"Не знам још да ли ће бити стартер. Мислим да се добро уклопио, играо је у Бугарској која је слична земља нашој, мотивисан је, добар момак и верујем да ће бити појачање", по обичају, није желео Милојевић превише да открива о тиму.

За крај, Милојевић се осврнуо на то да је Звезда пласманом у последње коло квалификација за Лигу шампиона аутоматски обезбедила учешће у групи Лиге Европе.

Не жели тиме да се задовољава.

"И кад испуниш неки циљ, мораш да тражиш нове. Ми нисмо зацртали одређен циљ за ову сезону, јер је Звезда клуб који увек тежи нечему већем и бољем. Једино што тражим од својих играча је да увек пружају максимум. Уз Божију вољу и Божију помоћ - идемо даље", нада се Милојевић.

Црвена звезда дочекује Салцбург у уторак у 21 час пред празним трибинама, али ће утакмица бити преношена уживо на ТВ Арена спорт. Реванш је у среду, 29. августа, на "Ред Бул арени".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар