Pomozi, Bože!

"Uz Božiju volju i pomoć, Zvezda ide dalje", rekao je trener crveno-belih Vladan Milojević pred jedan od najvećih izazova u trenerskoj karijeri, za koji neće moći da računa na pomoć navijača.

Fudbal 20.08.2018 | 21:45
Pomozi, Bože!
Još samo dva koraka i dugogodišnji san mogao bi da postane javnost. Još samo jedan rival i Crvena zvezda bi ponovo - prvi put od 1992. godine - mogla da se nađe među kremom evropskog fudbala.

U Ligi šampiona!

Poslednja prepreka ekipi Vladana Milojevića je Salcburg, šampion Austrije i tim koji je pre samo nekoliko meseci ispao u produžecima polufinala Lige Evrope. Visoka, ali ne i prepreka koju ova hrabra i neumorna generacija fudbalera crveno-belih ne može da preskoči.

Pokazali su Zvezdini fudbaleri prošle sezone da umeju da nadigraju bogatije timove od sebe, pa zašto ne bi i ovaj put?

Biće, doduše, oslabljeni za podršku svojih navijača u beogradskom duelu, pošto će tribine stadiona Rajko Mitić u utorak biti prazne zbog kazne UEFA.

"Izričit sam u stavu da treba naći neki drugi mehanizam za kažnjavanje. Apsolutno nisam za to da se igra bez publike, mislim da to ubija smisao fudbala. Isto bih rekao i da se to odnosi da igramo u gostima pred praznim stadionom. Ali to ne bi trebalo da utiče na igrače, navijači će ih podržati na večerašnjem treningu i jedva čekam da ih vidim", rekao je Vladan Miojević na konferenciji za medije pred jednu od najznačajnijih utakmica u "postbarijevskoj" istoriji crveno-belih.

Po običaju, Zvezdin trener je bio smiren, umeren u svojim izjavama. Nije se mogla primetiti nervoza, trema, još manje uplašenost, u njegovom glasu, iako ga očekuje izuzetno važna utakmica protiv vrlo jakog protivnika, koji u sedam takmičarskih mečeva ove sezone ima isto toliko pobeda.

"Jako bitna utakmica za nas. Ne bih preterano pričao, jer je gledamo kao i svaku drugu dosad. Igramo protiv ozbiljnog protivnika, koji je malo i uticao na moje trenerske početke. Kao trener Čukaričkog igrali smo protiv njihove filijale Grodinga, pa sam imao čast da sa saradnikom Vladom Jankovićem budem gost Salcburga i uverim se kakav je to klub", otkrio je Milojević i dodao:

"U pitanju je napadačka i dobro selektovana ekipa. Zna se jačina Salcburga, igrali su prošle sezone polufinale Lige Evrope... Na ovom nivou ekipe ne praštaju greške, zato je jako bitno da ne dozvolimo protivniku veliki broj šansi, moramo biti maksimalno koncentrisani od početka do kraja".

O Radonjiću...

Nemanja Radonjić će posle dvomeča sa austrijskim šampionom preći u Salcburg, ali Milojević nije želeo da priča na tu temu.

"Radonjić je u ovom trenutku igrač Crvene zvezde, o prelaznom roku možemo pričati 1. septembra, kada se završi".
Zvezdin trener pokušao je da rastereti igrače pritiska,

"Rekao sam im da moraju da udju u ovu utskmicu kao i svaku drugu, da budu ono što jesu. Pokušaćemo da nametnemo našu igru i pružimo maksimum, to je ono što mogu da obećam".

Krilni napadač Kafu došao je u Zvezdu pred ovaj dvomeč i velika su očekivanja od igrača koji je pre dve godine kao član Ludogoreca zaustavio upravo crveno-bele u borbi za Ligu šampiona.

"Ne znam još da li će biti starter. Mislim da se dobro uklopio, igrao je u Bugarskoj koja je slična zemlja našoj, motivisan je, dobar momak i verujem da će biti pojačanje", po običaju, nije želeo Milojević previše da otkriva o timu.

Za kraj, Milojević se osvrnuo na to da je Zvezda plasmanom u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona automatski obezbedila učešće u grupi Lige Evrope.

Ne želi time da se zadovoljava.

"I kad ispuniš neki cilj, moraš da tražiš nove. Mi nismo zacrtali određen cilj za ovu sezonu, jer je Zvezda klub koji uvek teži nečemu većem i boljem. Jedino što tražim od svojih igrača je da uvek pružaju maksimum. Uz Božiju volju i Božiju pomoć - idemo dalje", nada se Milojević.

Crvena zvezda dočekuje Salcburg u utorak u 21 čas pred praznim tribinama, ali će utakmica biti prenošena uživo na TV Arena sport. Revanš je u sredu, 29. avgusta, na "Red Bul areni".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar