Зубчић појачао Игокеу!

Рођени Задранин и бивши играч Цибоне и Цедевите појачао члана АБА лиге из Лакташа.  Игокеа довела репрезентативца Хрватске са НБА педигреом! Репрезентативац Хрватске Томислав Зубчић, који игра на позицијама крилног центра и центра нови је играч Игокее.

Кошарка 21.08.2018 | 14:30
Зубчић појачао Игокеу!
Ненад Трајковић је на почетку припрема за нову сезону нагласио да су му потребни бек, крилни центар и центар.

Бека је пронашао у Домену Лорбеку на дан када су у Лакташима боравили браћа Горан и Зоран Драгић, а данас је добио појачање испод коша.

Генерални менаџер Игокее Игор Додик је на твитеру саопштио да је Томислав Зубчић (28, 211) нови играч Игокее.

Зубчић, који може да покрије позиције центра и крилног центра, је након шест година у Цибони отишао у Лијетувос Ритас, али се након полусезоне у Литванији вратио у Загреб, али овај пут у редове Цедевите која је са њим на половини треће сезоне у клубу раскинула уговор уз образложење да својом игром и понашањем није задовољио клупске стандарде.

Након тога је провео сезону у НБА развојној лиги и потом наступао за Шаратов и Њижњи Новогород у Русији да би сезону 2017/18 почео у турском Трабзону, а завршио у Бону у којем је прошле сезоне биљежио 16 поена и 5 скокова по мечу.

Зубчић је на НБА драфту 2012. године био 56. пик Торонто Репторса, а у каријери је пет пута био првак Хрватске и три пута освајач Купа.

Зубчић у Лакташе долази из немачког Телеком Бона за које је прошле сезоне бележио око 16 поена и 5 скокова по мечу.

Хрватски кошаркаш каријеру је почео у Рудешу, затим је играо још за Цибону, Цедевиту, те филијалу Оклахома Сити Тандера, након што је драфтован у другој рунди 2012.

Након што је сезону 2015/2016 провео у Оклахома Сити Блуе у НБА Развојној лиги, вратио се у Европу те пре Бона играо за руске клубове Автодор из Саратова, Нижњи Новгород, те турски Трабзон.

Игокеу су ове сезоне још појачали Сава Лешић,Џими Гевин и Треј Кел.

Извор: мондо.ба/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар