Zubčić pojačao Igokeu!

Rođeni Zadranin i bivši igrač Cibone i Cedevite pojačao člana ABA lige iz Laktaša.  Igokea dovela reprezentativca Hrvatske sa NBA pedigreom! Reprezentativac Hrvatske Tomislav Zubčić, koji igra na pozicijama krilnog centra i centra novi je igrač Igokee.

Košarka 21.08.2018 | 14:30
Zubčić pojačao Igokeu!
Nenad Trajković je na početku priprema za novu sezonu naglasio da su mu potrebni bek, krilni centar i centar.

Beka je pronašao u Domenu Lorbeku na dan kada su u Laktašima boravili braća Goran i Zoran Dragić, a danas je dobio pojačanje ispod koša.

Generalni menadžer Igokee Igor Dodik je na tviteru saopštio da je Tomislav Zubčić (28, 211) novi igrač Igokee.

Zubčić, koji može da pokrije pozicije centra i krilnog centra, je nakon šest godina u Ciboni otišao u Lijetuvos Ritas, ali se nakon polusezone u Litvaniji vratio u Zagreb, ali ovaj put u redove Cedevite koja je sa njim na polovini treće sezone u klubu raskinula ugovor uz obrazloženje da svojom igrom i ponašanjem nije zadovoljio klupske standarde.

Nakon toga je proveo sezonu u NBA razvojnoj ligi i potom nastupao za Šaratov i Njižnji Novogorod u Rusiji da bi sezonu 2017/18 počeo u turskom Trabzonu, a završio u Bonu u kojem je prošle sezone bilježio 16 poena i 5 skokova po meču.

Zubčić je na NBA draftu 2012. godine bio 56. pik Toronto Reptorsa, a u karijeri je pet puta bio prvak Hrvatske i tri puta osvajač Kupa.

Zubčić u Laktaše dolazi iz nemačkog Telekom Bona za koje je prošle sezone beležio oko 16 poena i 5 skokova po meču.

Hrvatski košarkaš karijeru je počeo u Rudešu, zatim je igrao još za Cibonu, Cedevitu, te filijalu Oklahoma Siti Tandera, nakon što je draftovan u drugoj rundi 2012.

Nakon što je sezonu 2015/2016 proveo u Oklahoma Siti Blue u NBA Razvojnoj ligi, vratio se u Evropu te pre Bona igrao za ruske klubove Avtodor iz Saratova, Nižnji Novgorod, te turski Trabzon.

Igokeu su ove sezone još pojačali Sava Lešić,Džimi Gevin i Trej Kel.

Izvor: mondo.ba/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar