Роби: Беговић бира утакмице, не волим такве играче!

Роберт Просинечки је данас објавио списак играча на које рачуна за утакмице Лиге нација, односно за сусрете са Сјеверном Ирском и Аустријом, а не њему нема Асмира Беговића.

Фудбал 20.08.2018 | 15:45
Роби: Беговић бира утакмице, не волим такве играче!
Противници "змајева" у Лиги нација ће бити репрезентације Сјеверне Ирске и Аустрије.

Репрезентативци БиХ прву утакмицу играју као гости у Белфасту против Сјеврне Ирске (8. септембар, 14 часова), док ће три дана касније (11. септембра, 20.45) на Билином Пољу у Зеници дочекати Аустрију.

Сеад Колашинац ће ово окупљање пропустити због повреде, а велико изненађење је да се на списку репрезентативаца за ова два меча се није нашло име Асмира Беговића који је у протеклих неколико година био сигуран не само на списку, већ и међу првих једанаест.

"Нисам га позвао због два разлога. Први је када смо имали путовање у Бугарску рекао је да има проблема. Рекли смо да је то у реду. Послије тога смо имали путовање у Јужну Кореју, гдје је опет имао проблема и није дошао. Тако да сам одлучио изоставити га. Не волим играче који бирају утакмице. Сигурно није лагана ситуација, стандардан је у свом клубу. Ипак, мора се поштовати репрезентација. Сви су ишли у Јужну Кореју, чак су неки ишли и повријеђени", рекао је Просинечки на конференцији за медије.

Селектор БиХ је ово одлуку лично саопштио голману Борнмута, али о њој није желио говорити у јавности прије него што званично објави списак.

"Саопштићу му да у будућности рачунам на њега. Треба нам ред, а не да се долази кад се хоће. Кроз ове четири утакмице смо показали квалитет, Асмир се мора забринути да ли ће бити први голман. Наши остали голмани евидентно имају квалитет", истакао је Просинечки.

Списак репрезентације БиХ за мечева против Сјеверне Ирске и Аустрије:

голмани: Ведран Кјосевски (ФК Жељезничар), Ибрахим Шехић (Ерзурумспор), Кенан Пирић (Марибор)

одбрана: Дарко Тодоровић (Салцбург), Огњен Врањеш (Андерлехт), Тони Шуњић (Динамо Москва), Ермин Бичакчић (Хофенхајм), Ервин Зукановић (Ђенова), Елдар Чивић (Спарта), Бојан Настић (Генк)

везни ред: Мухамед Бешић (Евертон), Гојко Цимирот (Стандард Лијеж), Миралем Пјанић (Јувентус), Елвис Сарић (Сувон), Раде Крунић (Емполи), Горан Закарић (Партизан), Харис Дуљевић (Динамо Дрезден), Един Вишћа (Башакшехир), Сањин Прцић (Леванте), Дени Милошевић (Коњаспор)

напад: Един Џеко (Рома), Кенан Кодро (Копенхаген), и Риад Бајић (Башакшехир).

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар