Robi: Begović bira utakmice, ne volim takve igrače!

Robert Prosinečki je danas objavio spisak igrača na koje računa za utakmice Lige nacija, odnosno za susrete sa Sjevernom Irskom i Austrijom, a ne njemu nema Asmira Begovića.

Fudbal 20.08.2018 | 15:45
Robi: Begović bira utakmice, ne volim takve igrače!
Protivnici "zmajeva" u Ligi nacija će biti reprezentacije Sjeverne Irske i Austrije.

Reprezentativci BiH prvu utakmicu igraju kao gosti u Belfastu protiv Sjevrne Irske (8. septembar, 14 časova), dok će tri dana kasnije (11. septembra, 20.45) na Bilinom Polju u Zenici dočekati Austriju.

Sead Kolašinac će ovo okupljanje propustiti zbog povrede, a veliko iznenađenje je da se na spisku reprezentativaca za ova dva meča se nije našlo ime Asmira Begovića koji je u proteklih nekoliko godina bio siguran ne samo na spisku, već i među prvih jedanaest.

"Nisam ga pozvao zbog dva razloga. Prvi je kada smo imali putovanje u Bugarsku rekao je da ima problema. Rekli smo da je to u redu. Poslije toga smo imali putovanje u Južnu Koreju, gdje je opet imao problema i nije došao. Tako da sam odlučio izostaviti ga. Ne volim igrače koji biraju utakmice. Sigurno nije lagana situacija, standardan je u svom klubu. Ipak, mora se poštovati reprezentacija. Svi su išli u Južnu Koreju, čak su neki išli i povrijeđeni", rekao je Prosinečki na konferenciji za medije.

Selektor BiH je ovo odluku lično saopštio golmanu Bornmuta, ali o njoj nije želio govoriti u javnosti prije nego što zvanično objavi spisak.

"Saopštiću mu da u budućnosti računam na njega. Treba nam red, a ne da se dolazi kad se hoće. Kroz ove četiri utakmice smo pokazali kvalitet, Asmir se mora zabrinuti da li će biti prvi golman. Naši ostali golmani evidentno imaju kvalitet", istakao je Prosinečki.

Spisak reprezentacije BiH za mečeva protiv Sjeverne Irske i Austrije:

golmani: Vedran Kjosevski (FK Željezničar), Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor)

odbrana: Darko Todorović (Salcburg), Ognjen Vranješ (Anderleht), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hofenhajm), Ervin Zukanović (Đenova), Eldar Čivić (Sparta), Bojan Nastić (Genk)

vezni red: Muhamed Bešić (Everton), Gojko Cimirot (Standard Lijež), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suvon), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dinamo Drezden), Edin Višća (Bašakšehir), Sanjin Prcić (Levante), Deni Milošević (Konjaspor)

napad: Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Kopenhagen), i Riad Bajić (Bašakšehir).

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar