Двојац Салцбурга: Штета што нема "Делија"!

Репрезентативци БиХ и чланови РБ Салцбурга Дарко Тодоровић и Смаил Превљак за МОНДО говорили о предстојећем дуелу са Црвеном звездом у плеј-офу Лиге шампиона.

Фудбал 20.08.2018 | 16:15
Двојац Салцбурга: Штета што нема "Делија"!
Фудбалери Салцбурга су у седам такмичарских мечева ове сезоне остварили максималан учинак, а допринос посљедњој првенственој побједи против Хартберга дали су Дарко Тодоровић и Смаил Превљак који је постигао оба поготка на мечу.

Тодоровић се шампиону Аустрије придружио овог љета из тузланске Слободе, док је Превљак Босну и Херцеговину напустио много раније.

Млади нападач је 2013. године из Игмана из Коњица отишао у Ред Бул Лајпциг, да би се након позајмице аустријском Лиферингу трајно придружио РБ Салцбургу.

Услиједила је још једна позајмица прошле сезоне, био је на "каљењу" у Матерсбугу, али су га након одличне сезоне у аустријској Бундеслиги у којој је потигао 16 голова и уписао 9 асистенција челници РБ Салцбург вратили у клуб.

Превљак је досадашњем току сезоне више био опција са клупе, а у мечу против Хартберга се у првих једанаест нашао пошто је тренер Марко Росе одмарао неколицину стандардних првотимаца за утакмицу против Црвене звезде (уторак, 21 час, пренос на ТВ Арена Спорт).

Задатак је успјешно обавио - постигао је два поготка и показао да се на њега може озбиљно рачунати.

Ипак, ни та два гола против Хартберга Превљаку не гарантују да ће у уторак истрчати на травњак београдске "Маракане".

"Сваком нападачу самопуздање расте када постиже голове и ја нисам изузетак. Тренер је ту да одлучи ко ће да игра, а на мени је да будем спреман када се отвори прилика", истакао је Превљак на почетку разговора за МОНДО, а потом се осврнуо на тим Црвене звезде.

"Видјели смо да су доста технички потковани и сигурно ћемо обратити пажњу на то, али ми желимо наметнути своју игру у којој ће њима бити доста теже".

Играчи Црвене звезде ће у Београду бити лишени подршке својих навијача јер је УЕФА казнила црвено -бијеле са двије утакмице без публике. То ће сигурно ићи на руку Аустријанцима, али десном беку Салцбурга није драго због тога.

"Сигурно да ће бити доста лакше него да су навијачи Звезде на стадиону, али мени је искрено мало жао јер сам желио осјетити атмосферу на пуној 'Маракани'", рекао је Дарко Тодоровић.

Ипак, Звезда неће бити без подршке у Аустрији...

"Мислим да нама, али и њима, одговара када је пун стадион и добра атмосфера. Искрено се надам да ће наши навијачи бити бројнији пошто ће се играти на нашем стадиону и ми ћемо урадити све да их усрећимо", додаје Превљак.

Ако буде у саставу Тодоровић ће уз десну аут-линију водити бригу о Немањи Радоњићу, тренутно најбољем фудбалеру српског шампиона...

"Гледали смо доста утакмица и мислим да веома добро познајемо екипу и начин игре Црвене звезде. Знамо да су одлични техничари и да имају веома брза крила, али ми ћемо настојати да наметнемо свој стил игре јер би нам у том случају било доста лакше", истиче десни бек Салцбурга и додаје да је атмосфера у тиму одлична пред двомеч са шампионом Србије.

У РБ Салцбург Тодоровић је стигао из тузланске Слободе, за коју је играо двије сезоне. Двије одличне сезоне донијеле су му трансфер у Аустрију, али и позив селектора БиХ Роберта Просинечког.

"Ово је други свијет у односу на услове који владају код нас и јако сам срећан што сам ту. Надам се да ћу добрим радом и играма помоћи екипи"

Када је репрезентација БиХ у питању, истиче да има велику подршку селектора, али и осталих "змајева".

"Просинечки ми је доста помогао у смислу да не будем нервозан и да будем паметан и радим само оно што знам. Стварно сам му захвалан на томе, али и осталим играчима у репрезентацији који су ми помогли, лијепо ме прихватили и пружили ми подршку", закључио је Тодоровић.

Екипа Салцбурга стићи ће у Београд у понедјељак током дана, а у вечерњим сатима истрчаће на тренинг "Маракане", гдје ће 24 часа касније, у сличном амбијенту, заиграти против српског шампиона.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Делија

20.08.2018 17:31

Биће делија у Аустрији и више него довољно

ОДГОВОРИТЕ