Dvojac Salcburga: Šteta što nema "Delija"!

Reprezentativci BiH i članovi RB Salcburga Darko Todorović i Smail Prevljak za MONDO govorili o predstojećem duelu sa Crvenom zvezdom u plej-ofu Lige šampiona.

Fudbal 20.08.2018 | 16:15
Dvojac Salcburga: Šteta što nema "Delija"!
Fudbaleri Salcburga su u sedam takmičarskih mečeva ove sezone ostvarili maksimalan učinak, a doprinos posljednjoj prvenstvenoj pobjedi protiv Hartberga dali su Darko Todorović i Smail Prevljak koji je postigao oba pogotka na meču.

Todorović se šampionu Austrije pridružio ovog ljeta iz tuzlanske Slobode, dok je Prevljak Bosnu i Hercegovinu napustio mnogo ranije.

Mladi napadač je 2013. godine iz Igmana iz Konjica otišao u Red Bul Lajpcig, da bi se nakon pozajmice austrijskom Liferingu trajno pridružio RB Salcburgu.

Uslijedila je još jedna pozajmica prošle sezone, bio je na "kaljenju" u Matersbugu, ali su ga nakon odlične sezone u austrijskoj Bundesligi u kojoj je potigao 16 golova i upisao 9 asistencija čelnici RB Salcburg vratili u klub.

Prevljak je dosadašnjem toku sezone više bio opcija sa klupe, a u meču protiv Hartberga se u prvih jedanaest našao pošto je trener Marko Rose odmarao nekolicinu standardnih prvotimaca za utakmicu protiv Crvene zvezde (utorak, 21 čas, prenos na TV Arena Sport).

Zadatak je uspješno obavio - postigao je dva pogotka i pokazao da se na njega može ozbiljno računati.

Ipak, ni ta dva gola protiv Hartberga Prevljaku ne garantuju da će u utorak istrčati na travnjak beogradske "Marakane".

"Svakom napadaču samopuzdanje raste kada postiže golove i ja nisam izuzetak. Trener je tu da odluči ko će da igra, a na meni je da budem spreman kada se otvori prilika", istakao je Prevljak na početku razgovora za MONDO, a potom se osvrnuo na tim Crvene zvezde.

"Vidjeli smo da su dosta tehnički potkovani i sigurno ćemo obratiti pažnju na to, ali mi želimo nametnuti svoju igru u kojoj će njima biti dosta teže".

Igrači Crvene zvezde će u Beogradu biti lišeni podrške svojih navijača jer je UEFA kaznila crveno -bijele sa dvije utakmice bez publike. To će sigurno ići na ruku Austrijancima, ali desnom beku Salcburga nije drago zbog toga.

"Sigurno da će biti dosta lakše nego da su navijači Zvezde na stadionu, ali meni je iskreno malo žao jer sam želio osjetiti atmosferu na punoj 'Marakani'", rekao je Darko Todorović.

Ipak, Zvezda neće biti bez podrške u Austriji...

"Mislim da nama, ali i njima, odgovara kada je pun stadion i dobra atmosfera. Iskreno se nadam da će naši navijači biti brojniji pošto će se igrati na našem stadionu i mi ćemo uraditi sve da ih usrećimo", dodaje Prevljak.

Ako bude u sastavu Todorović će uz desnu aut-liniju voditi brigu o Nemanji Radonjiću, trenutno najboljem fudbaleru srpskog šampiona...

"Gledali smo dosta utakmica i mislim da veoma dobro poznajemo ekipu i način igre Crvene zvezde. Znamo da su odlični tehničari i da imaju veoma brza krila, ali mi ćemo nastojati da nametnemo svoj stil igre jer bi nam u tom slučaju bilo dosta lakše", ističe desni bek Salcburga i dodaje da je atmosfera u timu odlična pred dvomeč sa šampionom Srbije.

U RB Salcburg Todorović je stigao iz tuzlanske Slobode, za koju je igrao dvije sezone. Dvije odlične sezone donijele su mu transfer u Austriju, ali i poziv selektora BiH Roberta Prosinečkog.

"Ovo je drugi svijet u odnosu na uslove koji vladaju kod nas i jako sam srećan što sam tu. Nadam se da ću dobrim radom i igrama pomoći ekipi"

Kada je reprezentacija BiH u pitanju, ističe da ima veliku podršku selektora, ali i ostalih "zmajeva".

"Prosinečki mi je dosta pomogao u smislu da ne budem nervozan i da budem pametan i radim samo ono što znam. Stvarno sam mu zahvalan na tome, ali i ostalim igračima u reprezentaciji koji su mi pomogli, lijepo me prihvatili i pružili mi podršku", zaključio je Todorović.

Ekipa Salcburga stići će u Beograd u ponedjeljak tokom dana, a u večernjim satima istrčaće na trening "Marakane", gdje će 24 časa kasnije, u sličnom ambijentu, zaigrati protiv srpskog šampiona.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Делија

20.08.2018 17:31

Биће делија у Аустрији и више него довољно

ODGOVORITE