ЛЕ: Турци не долазе у Хумску, "Гробари" не иду у Истанбул!

"Рампа" УЕФА-е! Утакмице баража за Лигу Европе између београдског Партизана и истанбулског Бешикташа играће се без гостујућих навијача.  "Високи ризик" у Хумској, Бешикташ без навијача! УЕФА је меч плеј-офа за Лигу Европе прогласила утакмицом високог ризика и зато држављани Турске неће моћи да купе улазнице, нити ће на стадион моћи неко са обележјима гостију.

Фудбал 21.08.2018 | 16:00
ЛЕ: Турци не долазе у Хумску, "Гробари" не иду у Истанбул!
Европска фудбалска унија (УЕФА) прогласила је двомеч српског и турског клуба високоризичним, тако да је договорено да се улазнице за гостујуће секторе на стадионима неће продавати.

Улазнице за прву утакмицу која ће се играти у Београду моћи ће да се купе само уз лична документа, а једна особа ће моћи да добије максимално четири.

Држављани Турске, као и особе за које се процени да су навијачи Бешикташа, неће моћи да купе улазнице.

Особама са обележјима гостујућих клубова неће бити дозвољен улаз на стадионе у Београду и Истанбулу, чак и ако имају улазнице.

Партизан је позвао навијаче да се понашају у складу с безбедносним препорукама, да поштују противника и навијају фер и спортски.

Апеловано је да пролази и степенице буду проходни јер је клуб због блокирања тога плаћао казне претходних година.

Најважнији европски меч сезоне у Хумској почеће у четвртак у 20.30 часова и дефинитивно му неће присуствовати гостујући навијачи.

ФК Партизан саопштио је у најави утакмице против Бешикташа, на почетку плеј-офа за групну фазу Лиге Европе, да је УЕФА прогласила тај дуел "утакмицом високог ризика" и у складу са том проценом договорено је да на обе утакмице не буде гостујућих навијача.

Дакле, неће их бити у четвртак у Београду, а ни за недељу дана, у Истанбулу.

"По том договору, улазнице за гостујући сектор на стадиону Партизана неће бити пуштене у продају. Исто ће важити и за гостујући сектор стадиона Бешикташа", саопштио је Партизан.

Црно-бели су подсетили да ће улазнице за меч у Београду бити могуће купити само уз лична документа и то максимално четири карте уз један документ.

"Улазнице неће моћи да купе држављани Турске, као и особе за које се процени да су навијачи Бешикташа. Такође је веома важно напоменути да особама са обележјима гостујућег клуба, неће бити дозвољен улаз стадионима, како у Београду, тако и у Истанбулу, чак и у случају да поседују улазнице за утакмицу", објашњено је.

Из Партизана је упућен и апел навијачима црно-белих, са посебним акцентом да размишљају о потенцијалним казнама и важној проходности степеништа.

"Молимо навијаче Партизана да се понашају у складу са безбедносним препорукама, поштују противника на терену, навијају фер и спортски, као и да учине максимални напор да пролази и степеништа на стадиону буду проходни све време, посебно имајући у виду да су казне које је клуб платио претходних година, само за непроходне пролазе и блокирана степеништа огромне и мере се у стотинама хиљада евра".

Прва утакмица играће се у четвртак, 23. августа, од 20.30 у Београду, док је реванш седам дана касније у Истанбулу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кум

21.08.2018 21:53

Ја се срамим сто волим тај спорт и сто зивим а које дрзављанство имам и које сам вјере за то се никада нецу срамити.

ОДГОВОРИТЕ