LE: Turci ne dolaze u Humsku, "Grobari" ne idu u Istanbul!

"Rampa" UEFA-e! Utakmice baraža za Ligu Evrope između beogradskog Partizana i istanbulskog Bešiktaša igraće se bez gostujućih navijača.  "Visoki rizik" u Humskoj, Bešiktaš bez navijača! UEFA je meč plej-ofa za Ligu Evrope proglasila utakmicom visokog rizika i zato državljani Turske neće moći da kupe ulaznice, niti će na stadion moći neko sa obeležjima gostiju.

Fudbal 21.08.2018 | 16:00
LE: Turci ne dolaze u Humsku, "Grobari" ne idu u Istanbul!
Evropska fudbalska unija (UEFA) proglasila je dvomeč srpskog i turskog kluba visokorizičnim, tako da je dogovoreno da se ulaznice za gostujuće sektore na stadionima neće prodavati.

Ulaznice za prvu utakmicu koja će se igrati u Beogradu moći će da se kupe samo uz lična dokumenta, a jedna osoba će moći da dobije maksimalno četiri.

Državljani Turske, kao i osobe za koje se proceni da su navijači Bešiktaša, neće moći da kupe ulaznice.

Osobama sa obeležjima gostujućih klubova neće biti dozvoljen ulaz na stadione u Beogradu i Istanbulu, čak i ako imaju ulaznice.

Partizan je pozvao navijače da se ponašaju u skladu s bezbednosnim preporukama, da poštuju protivnika i navijaju fer i sportski.

Apelovano je da prolazi i stepenice budu prohodni jer je klub zbog blokiranja toga plaćao kazne prethodnih godina.

Najvažniji evropski meč sezone u Humskoj počeće u četvrtak u 20.30 časova i definitivno mu neće prisustvovati gostujući navijači.

FK Partizan saopštio je u najavi utakmice protiv Bešiktaša, na početku plej-ofa za grupnu fazu Lige Evrope, da je UEFA proglasila taj duel "utakmicom visokog rizika" i u skladu sa tom procenom dogovoreno je da na obe utakmice ne bude gostujućih navijača.

Dakle, neće ih biti u četvrtak u Beogradu, a ni za nedelju dana, u Istanbulu.

"Po tom dogovoru, ulaznice za gostujući sektor na stadionu Partizana neće biti puštene u prodaju. Isto će važiti i za gostujući sektor stadiona Bešiktaša", saopštio je Partizan.

Crno-beli su podsetili da će ulaznice za meč u Beogradu biti moguće kupiti samo uz lična dokumenta i to maksimalno četiri karte uz jedan dokument.

"Ulaznice neće moći da kupe državljani Turske, kao i osobe za koje se proceni da su navijači Bešiktaša. Takođe je veoma važno napomenuti da osobama sa obeležjima gostujućeg kluba, neće biti dozvoljen ulaz stadionima, kako u Beogradu, tako i u Istanbulu, čak i u slučaju da poseduju ulaznice za utakmicu", objašnjeno je.

Iz Partizana je upućen i apel navijačima crno-belih, sa posebnim akcentom da razmišljaju o potencijalnim kaznama i važnoj prohodnosti stepeništa.

"Molimo navijače Partizana da se ponašaju u skladu sa bezbednosnim preporukama, poštuju protivnika na terenu, navijaju fer i sportski, kao i da učine maksimalni napor da prolazi i stepeništa na stadionu budu prohodni sve vreme, posebno imajući u vidu da su kazne koje je klub platio prethodnih godina, samo za neprohodne prolaze i blokirana stepeništa ogromne i mere se u stotinama hiljada evra".

Prva utakmica igraće se u četvrtak, 23. avgusta, od 20.30 u Beogradu, dok je revanš sedam dana kasnije u Istanbulu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kum

21.08.2018 21:53

Ja se sramim sto volim taj sport i sto zivim a koje drzavljanstvo imam i koje sam vjere za to se nikada necu sramiti.

ODGOVORITE