Храна која сагоријева масти и топи килограме

Уколико желите да ослабите, било би пожељно да знате која храна сагорева масти и добра је за губитак килограма. Нема потребе да се изгладњујете и будете на строгој дијети, али бројење калорија свакако помаже. Ево неких намирница које ће вам помоћи у губитку килограма.

Здравље 20.08.2018 | 14:39
Храна која сагоријева масти и топи килограме
1. Риба 

Две одличне намирнице за сагоревање масти су лосос и туна. Ове рибе су богате протеинима и масним киселинама које чине основу сагоревања масти. Покушајте да најмање три пута недељно једете ову рибу са поврћем као додатком. 

2. Јаја 

Препуна витамина Б12, јаја ће разбити масти пре него што трепнете. Добро, можда не толико брзо, али су свакако ефикасна у томе. Једите их три до четири пута недељно. 

3. Свеже воће и поврће 

Сви знају да је свеже воће и поврће веома здраво, али колико људи га заправо једе? Отворити конзерву или замрзнуту кесицу је много лакше од прања, складиштења и припреме свежих намирница. Међутим, све се то исплати. Уколико у току дана више пута поједете неко воће или поврће, приметићете велику промену у килажи, коси и изгледу коже. 

4. Цимет 

Цимет је веома моћан мали зачин. Веома је користан и то је нешто што свака жена која покушава да смрша треба да има у свом шпајзу. Само једна четвртина кафене кашичице цимета помаже метаболизму да ради двадесет пута брже него раније. Он такође снижава и ниво шећера у крви. 

5. Интегралне житарице 

Свима је потребно мало влакана и то није изузетак ни када желите да изгубите килограме. Храна богата влакнима помаже вашем организму да се очисти и прочишћава крвоток. Интегралне житарице су веома добар извор влакана и трудите се да их једете четири до пет пута недељно. 

6. Маслиново уље 

Да ли сте знали да су вашем телу заправо неопходне масти? Постоји само неколико добрих масти. Екстра девичанско маслиново уље је богато добрим мастима које ће одржати вашу исхрану избалансираном и помоћи вам у сагоревању масти. Довољна је једна кафена кашичица недељно. 

Приликом губљења килограма не прибегавајте очајничким мерама. Храните се здраво и на тај начин ћете, не само изгубити килограме, него и побољшати здравље.

Б 92
фото:интернет
 

 

Коментари / 0

Оставите коментар