Сређивање паса све популарније у Бијељини

Имати кућног љубимца није ни мало једноставна ствар. Не своди се само на храну и шетњу и одлазак ветеринару. Данас је то много сложенији посао и обухвата између осталог и сређивање кућних љубимаца. Шишање паса све је популарније и у нашој земљи.

Занимљивости 20.08.2018 | 13:55
Сређивање паса све популарније у Бијељини
Дугогодишње дружење са псима, одгајивачница И прије свега велика љубав према најбољем човјековом пријатељу, подстакли су Јеку Лазић И њеног супруга да се одлуче на посао уљепшавања паса. Највећи кривац је лагото Грета власништво породице И трофејни пас који је био инспирација И за назив студија - Грерта грооминг студио за шишање и уљепшавање паса.

Јека је неопходна знања за овај посао стекла у Загребу гдје је добила И сертификат, а планира И да у Београду додатно усаврши сређивање малтезера, како би уједно била И једина особа са овом лиценцом. За груминг каже да је јако захтјеван и да зависи од расе пса, као И од тога како је његован од стране власника.

На високим температурама псима је због густоће крзна лакше уколико се ослободе једног слоја длаке, те им се шишање препоручује, И оно се идентификује као основно, док такмичења захтијевају другачији изглед пса.

Иако је груминг јако популаран посао у иностранству И сматра се дијелом основне културе, код нас тек полако оживљава, И власници паса почињу да схватају његову важност.

Јако је важно да свог пса што раније навикнете на рутину одласка код грумера на сређивање како би се што прије привикао. Редовно одржавање и њега паса, спречавају бројне болести и продужавају животни вијек вашег љубимца.



БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

С

02.11.2018 06:44

фуј,,,,прво у фризерском исисају псе,па онда нас,фуј,,,,

ОДГОВОРИТЕ