Sređivanje pasa sve popularnije u Bijeljini

Imati kućnog ljubimca nije ni malo jednostavna stvar. Ne svodi se samo na hranu i šetnju i odlazak veterinaru. Danas je to mnogo složeniji posao i obuhvata između ostalog i sređivanje kućnih ljubimaca. Šišanje pasa sve je popularnije i u našoj zemlji.

Zanimljivosti 20.08.2018 | 13:55
Sređivanje pasa sve popularnije u Bijeljini
Dugogodišnje druženje sa psima, odgajivačnica I prije svega velika ljubav prema najboljem čovjekovom prijatelju, podstakli su Jeku Lazić I njenog supruga da se odluče na posao uljepšavanja pasa. Najveći krivac je lagoto Greta vlasništvo porodice I trofejni pas koji je bio inspiracija I za naziv studija - Grerta grooming studio za šišanje i uljepšavanje pasa.

Jeka je neophodna znanja za ovaj posao stekla u Zagrebu gdje je dobila I sertifikat, a planira I da u Beogradu dodatno usavrši sređivanje maltezera, kako bi ujedno bila I jedina osoba sa ovom licencom. Za gruming kaže da je jako zahtjevan i da zavisi od rase psa, kao I od toga kako je njegovan od strane vlasnika.

Na visokim temperaturama psima je zbog gustoće krzna lakše ukoliko se oslobode jednog sloja dlake, te im se šišanje preporučuje, I ono se identifikuje kao osnovno, dok takmičenja zahtijevaju drugačiji izgled psa.

Iako je gruming jako popularan posao u inostranstvu I smatra se dijelom osnovne kulture, kod nas tek polako oživljava, I vlasnici pasa počinju da shvataju njegovu važnost.

Jako je važno da svog psa što ranije naviknete na rutinu odlaska kod grumera na sređivanje kako bi se što prije privikao. Redovno održavanje i njega pasa, sprečavaju brojne bolesti i produžavaju životni vijek vašeg ljubimca.BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

S

02.11.2018 07:44

fuj,,,,prvo u frizerskom isisaju pse,pa onda nas,fuj,,,,

ODGOVORITE