ШПА: Севиљо, купила си звијер од нападача! Реал лако!

Силва прорадио у Севиљи, побједа Уеске! Андре Силва постигао хет-трик у побједи Севиље над Рајо Ваљеканом, Уеска побједом дебитовала у Примери! Андре Силва хет-триком на дебију показао Милану да се огрешио о њега.  Куртоа и Модрић резерве, а Реал тако лаган.  Хетафе није имао шансе на гостовању у комшилуку - 2:0 (1:0).

Фудбал 20.08.2018 | 10:45
ШПА: Севиљо, купила си звијер од нападача! Реал лако!
Само једно полувријеме у шпанској Примери било је довољно Бразилцу Андреу Силви да изједначи свој голгетерски учинак за читаву прошлу сезону у дресу Милана, да би га у наставку и надмашио.

Севиља је као гост са 4:1 савладала Рајо Ваљекано, а прво име меча био је Андре Силва.

Нападач који је стигао љетос из Милана, гдје је у 24 утакмице постигао само два гола, у својој дебитантској утакмици у шпанској Примери постигао је гол више.

Тренер Севиље у мечу Суперкупа против Барселоне дао му је прилику у посљедњих пола сата, а у недјељу увече против Ваљекана га је одмах “гурнуо у ватру” и погодио.

Васкез је додуше начео мрежу Ваљекана у 15. минуту, али након још толико игре Андре Силва почео је свој голгетерски шоу.

Лијеви бек Севиље обавио је добар дио посла на боку, а Силва одлично испратио његов центаршут и матираоГарсију за  – 2:0.

Све је било ријешено у посљедњем минуту првог дијела, када се Силва послије корнера нашао на правом мјесту и без много оклијевања послао лопту у мрежу.

Сјајно вече употпунио је хет-триком у 79. минуту, а све што је Ваљекано успио да уради је да постигне почасни погодак из пенала пет минута прије краја меча.

Каква премијера у Примери и какав прасак Андреа Силве. Португалац је први фудбалер у Примери у 21. веку који је постигао хет-трик на дебију. Истовремено, већ вечерас је надмашио број првенствених голова датих у Милану прошле сезоне на 24 утакмице.

Нема шта, Силва је направио прави потез одлуком да напусти Италију у којој се није наиграо и крене испочетка у дресу Севиље. Већ вечерас, на гостовању у Мадриду против новајлије Рајо Ваљекана показао је челницима Росонера да су се огрешили о њега током лета и олако га испустили, те да ће бити велико појачање за Андалужане.

У сјајном мечу Севиља је прегазила Рајо Ваљекано као гост са 4:1, иако коначан резултат можда и не осликава право стање ствари на терену. Иако је убедљиво поражен, Рајо Ваљекано се није обрукао пред својом публиком, а јасно је и да је главни недостатак овог тима можда недовољна количина квалитетних играча у саставу и то би могао да им буде проблем у покушају да изборе опстанак у повратничкој сезони.

Гости под вођством новог тренера Пабла Марчина показали су да су знатно бољи, а у сјајној партији комплетног тима истакао се Андре Силва. После Франка Васкеза, који је отворио голгетерски конто већ у 15. минуту, на сцену ступио сјајни Португалац, који се стварно лепо кретао и у све три акције које су преходиле головима испољио изванредан голгетерски њух. Посебно је сјајно Силва реаговао код трећег гола када је вешто избегао офсајд замку.

Домаћини су до почасног гола стигли са беле тачке преко крилног нападача Ембарбе у 85. минуту.

У првом мечу одиграном у недјељу Уеска је на најбољи могући начин дебитовала у Примери – побједом над Еибаром 2:1.

Гости су до вођства стигли већ у петом минуту када је Гаљар измијешао одбрану Еибара, а потом матирао Марка Дмитровића.

Српски репрезентативац морао је поново да вади мрежу у 40 минуту, а поново је стријелац био Гаљар, овога пута главом послије слободног ударца,

Еибар је у наставку доминирао, имао много већи посјед и нападао, а лијепу акцију у 69. минуту поготком за 2:1 завршио је Ескаланте.

Била је ово ипак прича са “хепи ендом” за Уеску, која се до краја бранила и одбранила и упислаа своја прва три бода у Примери у историји!

Куртоа и Модрић резерве, а Реал тако лаган! Хетафе није имао шансе на гостовању у комшилуку - 2:0 (1:0).

Лако је Реал уписао стартну првенствену тројку и тријумфално отпочео потеру за шампионском титулом која не станује у Мадриду. Комшијски Хетафе био је лак ривал (2:0), а вероватно да је пложио оружје и пре него што је крочио на мадридски храм фудбала.

Реал је доминирао на терену током свих 90 минута, а Немања Максимовић и друштво били су само пуки посматрачи доминације Краљевског клуба. Ипак, српски везиста, који је стигао из Валенсије, побрао је симпатије на друштвеним мрежама, а навијачи Хетафеа су га означили као једног од бољих у потученом тиму са Колосеума, што ће му можда бити добра сатисфакција после ове утакмице.

Реал је на време дошао у предност, и то само неколико минта након што је Герет Бејл погодио пречку, а десни бек Дани Карвахал је сјајно испратио акцију свог тима и главом са 12 метара мајсторски лобовао истрчалог голмана Сорију за 1:0. И вечерас сјајни Марко Асенсио је у првом делу пропустио једну добру прилику, али се то није осветило Мадриђанима.

Тачку на меч ставио је Герет Бејл у 51. минуту после велике грешке штопера Хетафеа Даконама који је изгубио лопту пред својим шеснаестерцем, а Асенсио послужио Велшанина као на тацни за 2:0. Без обзира што није постигао гол вечерас враголасти Асенсио је био један од најбољих у редовима домаћина, а жалиће сигурно и због детаља из 54. минута када је погодио стативу са дистанце.

Хетафе је за 90 минута направио само један добар напад, али се резервиста Иван Аљехо није најбоље снашао у 74. минуту пред голом Кејлора Наваса.

Новајлија из Челсија Тибо Куртоа био је вечерас резерва Костариканцу и седео је на клупи, као и Лука Модрићкоји је ушао у игру тек у 77. минуту уместо Данија Себаљоса.

ПРИМЕРА - 1. коло

Петак
Ђирона - Ваљадолид 0:0

Бетис - Леванте 0:3 (0:1)
/Роџер 37, Моралес 54, 90+5/

Субота
Селта - Еспањол 1:1 (0:1)
/Лопез 52аг - Хермосо 45/

Виљареал - Сосиједад 1:2 (1:1)
/Морено 16 - Вилијан 40, Хуанми 71/

Барселона - Алавес 3:0 (0:0)
/Меси 64, 90+2, Кутињо 83/

Недеља
Еибар - Уеска 1:2 (0:2)
/Ескаланте 69 - Галар 5, 40/ 

Рајо Ваљекано - Севиља 1:4 (0:3)
/Ембарба 85 - Вазкез 15, Андре Силва 31, 45, 79/

Реал Мадрид - Хетафе 2:0 (1:0)
/Карвахал 20, Бејл 51/

Понедељак
20.00: Валенсија - Атлетико Мадрид  
22.00: Атлетик Билбао - Леганес 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар