ŠPA: Seviljo, kupila si zvijer od napadača! Real lako!

Silva proradio u Sevilji, pobjeda Ueske! Andre Silva postigao het-trik u pobjedi Sevilje nad Rajo Valjekanom, Ueska pobjedom debitovala u Primeri! Andre Silva het-trikom na debiju pokazao Milanu da se ogrešio o njega.  Kurtoa i Modrić rezerve, a Real tako lagan.  Hetafe nije imao šanse na gostovanju u komšiluku - 2:0 (1:0).

Fudbal 20.08.2018 | 10:45
ŠPA: Seviljo, kupila si zvijer od napadača! Real lako!
Samo jedno poluvrijeme u španskoj Primeri bilo je dovoljno Brazilcu Andreu Silvi da izjednači svoj golgeterski učinak za čitavu prošlu sezonu u dresu Milana, da bi ga u nastavku i nadmašio.

Sevilja je kao gost sa 4:1 savladala Rajo Valjekano, a prvo ime meča bio je Andre Silva.

Napadač koji je stigao ljetos iz Milana, gdje je u 24 utakmice postigao samo dva gola, u svojoj debitantskoj utakmici u španskoj Primeri postigao je gol više.

Trener Sevilje u meču Superkupa protiv Barselone dao mu je priliku u posljednjih pola sata, a u nedjelju uveče protiv Valjekana ga je odmah “gurnuo u vatru” i pogodio.

Vaskez je doduše načeo mrežu Valjekana u 15. minutu, ali nakon još toliko igre Andre Silva počeo je svoj golgeterski šou.

Lijevi bek Sevilje obavio je dobar dio posla na boku, a Silva odlično ispratio njegov centaršut i matiraoGarsiju za  – 2:0.

Sve je bilo riješeno u posljednjem minutu prvog dijela, kada se Silva poslije kornera našao na pravom mjestu i bez mnogo oklijevanja poslao loptu u mrežu.

Sjajno veče upotpunio je het-trikom u 79. minutu, a sve što je Valjekano uspio da uradi je da postigne počasni pogodak iz penala pet minuta prije kraja meča.

Kakva premijera u Primeri i kakav prasak Andrea Silve. Portugalac je prvi fudbaler u Primeri u 21. veku koji je postigao het-trik na debiju. Istovremeno, već večeras je nadmašio broj prvenstvenih golova datih u Milanu prošle sezone na 24 utakmice.

Nema šta, Silva je napravio pravi potez odlukom da napusti Italiju u kojoj se nije naigrao i krene ispočetka u dresu Sevilje. Već večeras, na gostovanju u Madridu protiv novajlije Rajo Valjekana pokazao je čelnicima Rosonera da su se ogrešili o njega tokom leta i olako ga ispustili, te da će biti veliko pojačanje za Andalužane.

U sjajnom meču Sevilja je pregazila Rajo Valjekano kao gost sa 4:1, iako konačan rezultat možda i ne oslikava pravo stanje stvari na terenu. Iako je ubedljivo poražen, Rajo Valjekano se nije obrukao pred svojom publikom, a jasno je i da je glavni nedostatak ovog tima možda nedovoljna količina kvalitetnih igrača u sastavu i to bi mogao da im bude problem u pokušaju da izbore opstanak u povratničkoj sezoni.

Gosti pod vođstvom novog trenera Pabla Marčina pokazali su da su znatno bolji, a u sjajnoj partiji kompletnog tima istakao se Andre Silva. Posle Franka Vaskeza, koji je otvorio golgeterski konto već u 15. minutu, na scenu stupio sjajni Portugalac, koji se stvarno lepo kretao i u sve tri akcije koje su prehodile golovima ispoljio izvanredan golgeterski njuh. Posebno je sjajno Silva reagovao kod trećeg gola kada je vešto izbegao ofsajd zamku.

Domaćini su do počasnog gola stigli sa bele tačke preko krilnog napadača Embarbe u 85. minutu.

U prvom meču odigranom u nedjelju Ueska je na najbolji mogući način debitovala u Primeri – pobjedom nad Eibarom 2:1.

Gosti su do vođstva stigli već u petom minutu kada je Galjar izmiješao odbranu Eibara, a potom matirao Marka Dmitrovića.

Srpski reprezentativac morao je ponovo da vadi mrežu u 40 minutu, a ponovo je strijelac bio Galjar, ovoga puta glavom poslije slobodnog udarca,

Eibar je u nastavku dominirao, imao mnogo veći posjed i napadao, a lijepu akciju u 69. minutu pogotkom za 2:1 završio je Eskalante.

Bila je ovo ipak priča sa “hepi endom” za Uesku, koja se do kraja branila i odbranila i upislaa svoja prva tri boda u Primeri u istoriji!

Kurtoa i Modrić rezerve, a Real tako lagan! Hetafe nije imao šanse na gostovanju u komšiluku - 2:0 (1:0).

Lako je Real upisao startnu prvenstvenu trojku i trijumfalno otpočeo poteru za šampionskom titulom koja ne stanuje u Madridu. Komšijski Hetafe bio je lak rival (2:0), a verovatno da je pložio oružje i pre nego što je kročio na madridski hram fudbala.

Real je dominirao na terenu tokom svih 90 minuta, a Nemanja Maksimović i društvo bili su samo puki posmatrači dominacije Kraljevskog kluba. Ipak, srpski vezista, koji je stigao iz Valensije, pobrao je simpatije na društvenim mrežama, a navijači Hetafea su ga označili kao jednog od boljih u potučenom timu sa Koloseuma, što će mu možda biti dobra satisfakcija posle ove utakmice.

Real je na vreme došao u prednost, i to samo nekoliko minta nakon što je Geret Bejl pogodio prečku, a desni bek Dani Karvahal je sjajno ispratio akciju svog tima i glavom sa 12 metara majstorski lobovao istrčalog golmana Soriju za 1:0. I večeras sjajni Marko Asensio je u prvom delu propustio jednu dobru priliku, ali se to nije osvetilo Madriđanima.

Tačku na meč stavio je Geret Bejl u 51. minutu posle velike greške štopera Hetafea Dakonama koji je izgubio loptu pred svojim šesnaestercem, a Asensio poslužio Velšanina kao na tacni za 2:0. Bez obzira što nije postigao gol večeras vragolasti Asensio je bio jedan od najboljih u redovima domaćina, a žaliće sigurno i zbog detalja iz 54. minuta kada je pogodio stativu sa distance.

Hetafe je za 90 minuta napravio samo jedan dobar napad, ali se rezervista Ivan Aljeho nije najbolje snašao u 74. minutu pred golom Kejlora Navasa.

Novajlija iz Čelsija Tibo Kurtoa bio je večeras rezerva Kostarikancu i sedeo je na klupi, kao i Luka Modrićkoji je ušao u igru tek u 77. minutu umesto Danija Sebaljosa.

PRIMERA - 1. kolo

Petak
Đirona - Valjadolid 0:0

Betis - Levante 0:3 (0:1)
/Rodžer 37, Morales 54, 90+5/

Subota
Selta - Espanjol 1:1 (0:1)
/Lopez 52ag - Hermoso 45/

Viljareal - Sosijedad 1:2 (1:1)
/Moreno 16 - Vilijan 40, Huanmi 71/

Barselona - Alaves 3:0 (0:0)
/Mesi 64, 90+2, Kutinjo 83/

Nedelja
Eibar - Ueska 1:2 (0:2)
/Eskalante 69 - Galar 5, 40/ 

Rajo Valjekano - Sevilja 1:4 (0:3)
/Embarba 85 - Vazkez 15, Andre Silva 31, 45, 79/

Real Madrid - Hetafe 2:0 (1:0)
/Karvahal 20, Bejl 51/

Ponedeljak
20.00: Valensija - Atletiko Madrid  
22.00: Atletik Bilbao - Leganes 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar