ПЛ БиХ: Жељо сигуран у Тузли, Сарајево убило Зрињски!

Зрињски у каналу, хет-трик Ахметовића.  Фудбалери Сарајева предвођени распуцаним Ахметовићем савладали Зрињски на Кошеву.  Изабраници Миломира Одовића су у мечу шестог кола Премијер лиге Бих као гости савладали екипу Тузла Ситија.

Фудбал 20.08.2018 | 09:15
ПЛ БиХ: Жељо сигуран у Тузли, Сарајево убило Зрињски!
Фудбалери Жељезничара побиједили су као гости на Тушњу екипу Тузла Цитyја са 0:2 у сусрету 6. кола Премијер лиге БиХ.

Жељезничар је на Тушњу по први пут играо против Тузла ситија и дошао у предност од 1:0 када је ријеч о међусобном омјеру.

Након и више него скромне представе у првом дијелу фудбалери Жељезничара су у наставку сусрета успјели да пронађу рупу у одбрани домаћина и дођу до вриједна три бода која их враћају на врх премијерлигашког каравана.

ТУЗЛА СИТИ - ЖЕЉЕЗНИЧАР 0:2 (0:0)

Прво полувријеме је донијело скроман фудбал са обје стране.

Жељо је у уводним минутама имао иницијативу, али до поготка нису могли. Солидну шансу је имао Младен Веселиновић али је Неврес Фејзић без проблем укротио ударац бившег фудбалера бањалучког Борца па се на одмор отишло са непопуларних 0:0.

Тим са "Грбавице" је у другом дијелу наставио са иницијативом и за то био награђен у 56. минуту када је Крпић спустио лопту за Ивана Чурјурића који лијепо погађа за вођство гостију.

"Плави" су до краја меча успјели да постигну још један погодак, а прецизан је био Стојан Врањеш у надокнади времена.

Зрињски у каналу, хет-трик Ахметовића. Фудбалери Сарајева предвођени распуцаним Ахметовићем савладали Зрињски на Кошеву.

Послије два везана ремија, Сарајево је уписало тријумф и то против шампиона БиХ!

Екипа Хусрефа Мусемића у дербију шестог кола Премијер лиге БиХ савладала је Зрињски резултатом 4:2, уз хет-трик Мерсудина Ахметовића, и тако најавила излазак из резултатске кризе.

На другој страни актуелни шампион уписао је трећи првенствени пораз у низу, а укупно пети меч без побједе, рачунамо ли пораз и реми против Лудогореца у квалификацијама за Лигу Европе.

Пораз “племића” наговијестио је Ахметовић својим првим поготком у 24. минуту, а након нешто више од пола сата игре било је већ 2:0. Солдо је одбранио ударац Велкоског са бијеле тачке, али је капитен бордо тима погодио из друге на велику радост домаћих навијача.

Од тог тренутка Зрињски је играо са играчем мање, јер је због скривљеног једанаестерца искључен Јаковљевић, али упркос томе “племићи” су прије одласка на одмор смањили на 2:1.

Ипак, Сарајеву је било довољно 15 минута у наставку да дефинитивно ријеши питање побједника, а човјек одлуке био је Ахметовић.

Фудбалер Сарајева прво је у 49. минуту повисио на 3:1, а потом у 62. минуту постигао и свој трећи гол на мечу.

Само двије минуте касније Билбија је смањио на 4:2 лијепим ударцем главом послије убацивања из корнера.

Нападач Зрињског прославио је погодак против свог бившег клуба, што се није свидјело домаћим навијачима, који су вријеђали његову породицу са трибина.

У наставку утакмице, тачније у 77. минуту снаге су бројчано изједначене, пошто је Велкоски зарадио други жути, односно црвени картон, а резултат се до краја није мијењао.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 6. КОЛО:

Тузла сити - Жељезничар 0:2 (0:2)
/Чурјурић 56, Врањеш 90+3 /

Сарајево - Зрињски 4:2 (2:1)

(Ахметовић 24, 49, 61, Велкоски 32 – Бекрић 45+3, Билбија 64/

одиграно у суботу

Челик - Звијезда 09 2:0 (1:0)
/Окић 16, Ливаја 60/

Крупа - ГОШК 3:0 (1:0) 
/Кољић 4, Црнов 58, Милановић 68/

Радник - Младост 3:1 (2:1) 
/Хаџић 30, Глишић 44 пен, 50 Ђурић 51 пен - Бојо 8/

у понедјељак

Широки Бријег - Слобода (20.00)

ТАБЕЛА: Жељезничар 13, Широки Бријег (-1) 11, Сарајево 11, Радник 10, Челик 10, Крупа 9, Слобода (-1) 7, Зрињски (-1) 6, ГОШК 5, Тузла сити 4, Звијезда 09 (-1) 3, Младост 2.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар