PL BiH: Željo siguran u Tuzli, Sarajevo ubilo Zrinjski!

Zrinjski u kanalu, het-trik Ahmetovića.  Fudbaleri Sarajeva predvođeni raspucanim Ahmetovićem savladali Zrinjski na Koševu.  Izabranici Milomira Odovića su u meču šestog kola Premijer lige Bih kao gosti savladali ekipu Tuzla Sitija.

Fudbal 20.08.2018 | 09:15
PL BiH: Željo siguran u Tuzli, Sarajevo ubilo Zrinjski!
Fudbaleri Željezničara pobijedili su kao gosti na Tušnju ekipu Tuzla Cityja sa 0:2 u susretu 6. kola Premijer lige BiH.

Željezničar je na Tušnju po prvi put igrao protiv Tuzla sitija i došao u prednost od 1:0 kada je riječ o međusobnom omjeru.

Nakon i više nego skromne predstave u prvom dijelu fudbaleri Željezničara su u nastavku susreta uspjeli da pronađu rupu u odbrani domaćina i dođu do vrijedna tri boda koja ih vraćaju na vrh premijerligaškog karavana.

TUZLA SITI - ŽELJEZNIČAR 0:2 (0:0)

Prvo poluvrijeme je donijelo skroman fudbal sa obje strane.

Željo je u uvodnim minutama imao inicijativu, ali do pogotka nisu mogli. Solidnu šansu je imao Mladen Veselinović ali je Nevres Fejzić bez problem ukrotio udarac bivšeg fudbalera banjalučkog Borca pa se na odmor otišlo sa nepopularnih 0:0.

Tim sa "Grbavice" je u drugom dijelu nastavio sa inicijativom i za to bio nagrađen u 56. minutu kada je Krpić spustio loptu za Ivana Čurjurića koji lijepo pogađa za vođstvo gostiju.

"Plavi" su do kraja meča uspjeli da postignu još jedan pogodak, a precizan je bio Stojan Vranješ u nadoknadi vremena.

Zrinjski u kanalu, het-trik Ahmetovića. Fudbaleri Sarajeva predvođeni raspucanim Ahmetovićem savladali Zrinjski na Koševu.

Poslije dva vezana remija, Sarajevo je upisalo trijumf i to protiv šampiona BiH!

Ekipa Husrefa Musemića u derbiju šestog kola Premijer lige BiH savladala je Zrinjski rezultatom 4:2, uz het-trik Mersudina Ahmetovića, i tako najavila izlazak iz rezultatske krize.

Na drugoj strani aktuelni šampion upisao je treći prvenstveni poraz u nizu, a ukupno peti meč bez pobjede, računamo li poraz i remi protiv Ludogoreca u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Poraz “plemića” nagovijestio je Ahmetović svojim prvim pogotkom u 24. minutu, a nakon nešto više od pola sata igre bilo je već 2:0. Soldo je odbranio udarac Velkoskog sa bijele tačke, ali je kapiten bordo tima pogodio iz druge na veliku radost domaćih navijača.

Od tog trenutka Zrinjski je igrao sa igračem manje, jer je zbog skrivljenog jedanaesterca isključen Jakovljević, ali uprkos tome “plemići” su prije odlaska na odmor smanjili na 2:1.

Ipak, Sarajevu je bilo dovoljno 15 minuta u nastavku da definitivno riješi pitanje pobjednika, a čovjek odluke bio je Ahmetović.

Fudbaler Sarajeva prvo je u 49. minutu povisio na 3:1, a potom u 62. minutu postigao i svoj treći gol na meču.

Samo dvije minute kasnije Bilbija je smanjio na 4:2 lijepim udarcem glavom poslije ubacivanja iz kornera.

Napadač Zrinjskog proslavio je pogodak protiv svog bivšeg kluba, što se nije svidjelo domaćim navijačima, koji su vrijeđali njegovu porodicu sa tribina.

U nastavku utakmice, tačnije u 77. minutu snage su brojčano izjednačene, pošto je Velkoski zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton, a rezultat se do kraja nije mijenjao.

PREMIJER LIGA BIH - 6. KOLO:

Tuzla siti - Željezničar 0:2 (0:2)
/Čurjurić 56, Vranješ 90+3 /

Sarajevo - Zrinjski 4:2 (2:1)

(Ahmetović 24, 49, 61, Velkoski 32 – Bekrić 45+3, Bilbija 64/

odigrano u subotu

Čelik - Zvijezda 09 2:0 (1:0)
/Okić 16, Livaja 60/

Krupa - GOŠK 3:0 (1:0) 
/Koljić 4, Crnov 58, Milanović 68/

Radnik - Mladost 3:1 (2:1) 
/Hadžić 30, Glišić 44 pen, 50 Đurić 51 pen - Bojo 8/

u ponedjeljak

Široki Brijeg - Sloboda (20.00)

TABELA: Željezničar 13, Široki Brijeg (-1) 11, Sarajevo 11, Radnik 10, Čelik 10, Krupa 9, Sloboda (-1) 7, Zrinjski (-1) 6, GOŠK 5, Tuzla siti 4, Zvijezda 09 (-1) 3, Mladost 2.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar