ПЛ: Одбрана "црта" Мурињове боре, пораз у Брајтону!

Тражио је Мурињо дефанзивце током прелазног рока, није их добио, а чини се да ни они нису много напредовали током лета, штавише - чак је и Ерик Баји који је одавао сигурност - одиграо је свој најгори меч у дресу Јунајтеда.  Жозе, а ко је крив за ово? Манчестер Јунајтед се потпуно распао у Брајтону - 3:2.

Фудбал 20.08.2018 | 08:30
ПЛ: Одбрана "црта" Мурињове боре, пораз у Брајтону!
Манчестер јунајтед је на "премијери" савладао Лестер сити (2:1), али и тада је било јасно да у Мурињовом тиму има одређених проблема, покушао је и да их реши куповинама овог лета, међутим на крају је морао да се задовољи ониме што има и довођењем Фреда и Далота...

Већ против Брајтона, на гостовању, утисак је да то није било довољно.

"Ђаволи" су доживели пораз већ у 2. колу Премијер лиге пре свега "захваљујући" очајном издању одбране која је већ у првом полувремену капитулирала три пута.

Какву-такву наду за могући преокрет одржао је Ромелу Лукаку голом из првог дела игре, док је Пол Погба у последњим тренуцима меча само ублажио пораз из пенала, након прекршаја над Маруаном Фелаинијем.

БРАЈТОН - МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД 3:2 (3:1)

Напад није деловао расположено, пре свих Мата и Марсијал, али сигурно најслабија карика Мурињовог тима и овога пута била је одбрана.

Тражио је дефанзивце током лета, није их добио, а лоша вест је да је и Баји - најбољи одбрамбени играч Јунајтеда од доласка Муриња - одиграо свој најлошији меч.

Лопта му је прошла кроз ноге у 25. минуту код гола Мареја, када је очајно реаговао и његов партнер Виктор Линделеф, да би само два минута касније читава задња линија збуњено гледала како Дафи поентира после хаоса.

Успео је Лукаку да ублажи резултат на семафору после шута Лука Шоа у 34. минуту, да би Ерик Баји скривио пенал десет минута касније који је Паскал Грос реализовао.

Штопер из Обале Слоноваче одавао је несигурност, често је грешио у додавањима, ништа бољи нису били ни Шо, Јанг и Линделеф, док је Јунајтед тешко долазио до гола ривала и тек једном тестирао Мета Рајана у другом полувремену када је Погба шутнуо с дистанце.

Капитен "ђавола" ипак је дошао до другог гола у сезони, опет из пенала, али је већ било касно за преокрет пошто је истекла судијска надокнада....

У наредном колу Мурињу следи још тежи задатак - Тотенхем.

Лестер је прошлог петка само начео, а Брајтон данас оголио све недостатке Манчестер Јунајтеда, који ће имати доста проблема да понови прошлогодишње резултате. Очајно, тужно и немоћно... Тако изгледа тренутно скупоцена војска Жозеа Муриња на почетку Премијер лиге у којој је већ после другог кола изгубила корак у односу на моћнијег и снажнијег комшију Манчестер Сити.

Галебови су узлетели високо и заслужено славили са 3:2, а Посебни и поред подношљивог пораза на крају, носи на Олд Трафорд и кофер пун проблема. Сам је крив, уместо да се фокусира на уигравање тима који се ионако касно скупио током лета, он свакодневно води неке своје измишљене ратове и троши енергију на небитне ствари које с фудбалом баш и немају пуно везе.

Све вредно помена с ове утакмице десило се углавном у првом полувремену. Домаћин је рано увидео да у одбрани Јунајтеда постоје две рупе - Баји и Линделеф - да је проходност данас јако добра и да може да се експлоатише и напуни мрежа несрећног Де Хее. Пол Погба с капитенском траком на руци као да није ни дошао данас на утакмицу (истина дао је гол с пенала), Фред, Переира и Мата нису могли до даха, а чета Криса Хјутона је пресингом изненадила Јунајтед.

Локали херој Глен Мари отворио је канонаду у 25. минуту, а само који минут касније и штопер Шејн Дафи је постигао првенац за Галебове и бацио у транс домаћу публику. Ромелу Лукаку је вратио на кратко госте у игру у 34. минуту, али је у 44. постало јасно да од бодова данас нема ништа за Јунајтед, након што је и Паскал Грос с беле тачке дошао до првенца у новој сезони. Пре тога, ужасни Баји је скривио најстрожу казну и заокружио очајну партију одбране Јунајтеда.

Пробао је Мурињо изменама на полувремену да размрда тим, да промени нешто. Већ од 46. минута посегао је за Лингардом и Рашфордом, до 60. се и ветеран Фелаини нашао на терену, али ништа. Не вреди... Све што је Јунајтед урадио у другом полувремену био је један шут Погбе са дистанце и сјајна одбрана Метјуа Рајана у 75. минуту. Истина, дошли су до још једног почасног гола с беле тачке после фаула на Фелаинију у 95. минуту, али слаба вајда.

Није за Муриња и Црвене ђаволе оправдање ни изостанак Алексиса Санчеза који се мистериозно није нашао ни у тиму данас. Можда је Чилеанац платио и цех лошем издању против Лестера... Брајтон је подигао невероватан зид данас, одиграо онако како зна, с пуно петље и очитао лекцију скупоценим звездама са Олд Трафорда.

А немоћни Жозе... Па, почела је његова трећа сезона у којој често добије отказ. И сада мирише исто тако, мада има још да се игра... 

Парови 2. кола:

Барнли - Вотфорд 1:3 (1:1)
/Тарковски 6' - Греј 3', Дини 48', Хјуз 51'/

Сити - Хадерсфилд 6:1 (3:1)
/Агуеро 25', 35', 75', Жесус 31', Силва 48', Конголо аг 84' - Станковић 43'/

Брајтон - Манчестер Јунајтед 3:2 (3:1)
/Мареј 25, Дафи 27, Грос 44. пенал - Лукаку 34, Погба 90+5. пенал/

одиграно у суботу:

Кардиф - Њукасл 0:0

Евертон - Саутемптон 2:1 (2:0)
/Волкот 15', Ришарлисон 31' - Ингс 54'/

Лестер - Вулверхемптон 2:0 (2:0)
/Доерти 29'аг, Медсисон 45'/

Тотенхем - Фулам 3:1 (1:0)
/Моура 47', Трипије 74', Кејн 77' - Митровић 52'/

Вест Хем - Борнмут 1:2 (1:0)
/Арнаутовић 33'п - Вилсон 60', Кук 66'/

Челси - Арсенал 3:2 (2:2)
/Педро 9', Мората 20', Алонсо 81' - Мкитарјан 37',

у понедељак

Кристал Палас - Ливерпул

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар