PL: Odbrana "crta" Murinjove bore, poraz u Brajtonu!

Tražio je Murinjo defanzivce tokom prelaznog roka, nije ih dobio, a čini se da ni oni nisu mnogo napredovali tokom leta, štaviše - čak je i Erik Baji koji je odavao sigurnost - odigrao je svoj najgori meč u dresu Junajteda.  Žoze, a ko je kriv za ovo? Mančester Junajted se potpuno raspao u Brajtonu - 3:2.

Fudbal 20.08.2018 | 08:30
PL: Odbrana "crta" Murinjove bore, poraz u Brajtonu!
Mančester junajted je na "premijeri" savladao Lester siti (2:1), ali i tada je bilo jasno da u Murinjovom timu ima određenih problema, pokušao je i da ih reši kupovinama ovog leta, međutim na kraju je morao da se zadovolji onime što ima i dovođenjem Freda i Dalota...

Već protiv Brajtona, na gostovanju, utisak je da to nije bilo dovoljno.

"Đavoli" su doživeli poraz već u 2. kolu Premijer lige pre svega "zahvaljujući" očajnom izdanju odbrane koja je već u prvom poluvremenu kapitulirala tri puta.

Kakvu-takvu nadu za mogući preokret održao je Romelu Lukaku golom iz prvog dela igre, dok je Pol Pogba u poslednjim trenucima meča samo ublažio poraz iz penala, nakon prekršaja nad Maruanom Felainijem.

BRAJTON - MANČESTER JUNAJTED 3:2 (3:1)

Napad nije delovao raspoloženo, pre svih Mata i Marsijal, ali sigurno najslabija karika Murinjovog tima i ovoga puta bila je odbrana.

Tražio je defanzivce tokom leta, nije ih dobio, a loša vest je da je i Baji - najbolji odbrambeni igrač Junajteda od dolaska Murinja - odigrao svoj najlošiji meč.

Lopta mu je prošla kroz noge u 25. minutu kod gola Mareja, kada je očajno reagovao i njegov partner Viktor Lindelef, da bi samo dva minuta kasnije čitava zadnja linija zbunjeno gledala kako Dafi poentira posle haosa.

Uspeo je Lukaku da ublaži rezultat na semaforu posle šuta Luka Šoa u 34. minutu, da bi Erik Baji skrivio penal deset minuta kasnije koji je Paskal Gros realizovao.

Štoper iz Obale Slonovače odavao je nesigurnost, često je grešio u dodavanjima, ništa bolji nisu bili ni Šo, Jang i Lindelef, dok je Junajted teško dolazio do gola rivala i tek jednom testirao Meta Rajana u drugom poluvremenu kada je Pogba šutnuo s distance.

Kapiten "đavola" ipak je došao do drugog gola u sezoni, opet iz penala, ali je već bilo kasno za preokret pošto je istekla sudijska nadoknada....

U narednom kolu Murinju sledi još teži zadatak - Totenhem.

Lester je prošlog petka samo načeo, a Brajton danas ogolio sve nedostatke Mančester Junajteda, koji će imati dosta problema da ponovi prošlogodišnje rezultate. Očajno, tužno i nemoćno... Tako izgleda trenutno skupocena vojska Žozea Murinja na početku Premijer lige u kojoj je već posle drugog kola izgubila korak u odnosu na moćnijeg i snažnijeg komšiju Mančester Siti.

Galebovi su uzleteli visoko i zasluženo slavili sa 3:2, a Posebni i pored podnošljivog poraza na kraju, nosi na Old Traford i kofer pun problema. Sam je kriv, umesto da se fokusira na uigravanje tima koji se ionako kasno skupio tokom leta, on svakodnevno vodi neke svoje izmišljene ratove i troši energiju na nebitne stvari koje s fudbalom baš i nemaju puno veze.

Sve vredno pomena s ove utakmice desilo se uglavnom u prvom poluvremenu. Domaćin je rano uvideo da u odbrani Junajteda postoje dve rupe - Baji i Lindelef - da je prohodnost danas jako dobra i da može da se eksploatiše i napuni mreža nesrećnog De Hee. Pol Pogba s kapitenskom trakom na ruci kao da nije ni došao danas na utakmicu (istina dao je gol s penala), Fred, Pereira i Mata nisu mogli do daha, a četa Krisa Hjutona je presingom iznenadila Junajted.

Lokali heroj Glen Mari otvorio je kanonadu u 25. minutu, a samo koji minut kasnije i štoper Šejn Dafi je postigao prvenac za Galebove i bacio u trans domaću publiku. Romelu Lukaku je vratio na kratko goste u igru u 34. minutu, ali je u 44. postalo jasno da od bodova danas nema ništa za Junajted, nakon što je i Paskal Gros s bele tačke došao do prvenca u novoj sezoni. Pre toga, užasni Baji je skrivio najstrožu kaznu i zaokružio očajnu partiju odbrane Junajteda.

Probao je Murinjo izmenama na poluvremenu da razmrda tim, da promeni nešto. Već od 46. minuta posegao je za Lingardom i Rašfordom, do 60. se i veteran Felaini našao na terenu, ali ništa. Ne vredi... Sve što je Junajted uradio u drugom poluvremenu bio je jedan šut Pogbe sa distance i sjajna odbrana Metjua Rajana u 75. minutu. Istina, došli su do još jednog počasnog gola s bele tačke posle faula na Felainiju u 95. minutu, ali slaba vajda.

Nije za Murinja i Crvene đavole opravdanje ni izostanak Aleksisa Sančeza koji se misteriozno nije našao ni u timu danas. Možda je Čileanac platio i ceh lošem izdanju protiv Lestera... Brajton je podigao neverovatan zid danas, odigrao onako kako zna, s puno petlje i očitao lekciju skupocenim zvezdama sa Old Traforda.

A nemoćni Žoze... Pa, počela je njegova treća sezona u kojoj često dobije otkaz. I sada miriše isto tako, mada ima još da se igra... 

Parovi 2. kola:

Barnli - Votford 1:3 (1:1)
/Tarkovski 6' - Grej 3', Dini 48', Hjuz 51'/

Siti - Hadersfild 6:1 (3:1)
/Aguero 25', 35', 75', Žesus 31', Silva 48', Kongolo ag 84' - Stanković 43'/

Brajton - Mančester Junajted 3:2 (3:1)
/Marej 25, Dafi 27, Gros 44. penal - Lukaku 34, Pogba 90+5. penal/

odigrano u subotu:

Kardif - Njukasl 0:0

Everton - Sautempton 2:1 (2:0)
/Volkot 15', Rišarlison 31' - Ings 54'/

Lester - Vulverhempton 2:0 (2:0)
/Doerti 29'ag, Medsison 45'/

Totenhem - Fulam 3:1 (1:0)
/Moura 47', Tripije 74', Kejn 77' - Mitrović 52'/

Vest Hem - Bornmut 1:2 (1:0)
/Arnautović 33'p - Vilson 60', Kuk 66'/

Čelsi - Arsenal 3:2 (2:2)
/Pedro 9', Morata 20', Alonso 81' - Mkitarjan 37',

u ponedeljak

Kristal Palas - Liverpul

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar