У "фићи" обишао многе државе

Путовања око свијета за многе су сан. Остварење тог сна одлучио је себи да приушти један Аустралијанац који је поријеклом из БиХ. Амар Ћамо је у малом зеленом “фићи” до сада обишао Италију, Хрватску, Словенију, Аустрију, Црну Гору, Албанију, Србију, Бугарску, Грчку и Турску. Сљедећа дестинација су земље у Африци.

Босна и Херцеговина 19.08.2018 | 17:47
У "фићи" обишао многе државе
Стари “фићо”, отворени пут, музика и фотоапарат – остварење је сна двадеседеветогодишњег Амара који је из Мелбурна пошао у обилазак свијета. Осим у вожњи, ужива и у фотографисању и снимању видеозаписа, а прије некон времена дошао је у земљу предака на одмор.

"Прије пет година купио сам култно возило ”фићо“ с којим сам обишао неколико држава. Међутим, нисам сањао да ћу баш са њим ићи на путовања у земље широм свијета. Волим старе аутомобиле. Интересују ме. Због тога сам се, умјесто за нешто ново, одлучио за овај аутомобил."

Његов тада тек купљени аутомобил изазвао је велику пажњу околине.

"Сви прилазе и говоре како је то најбоље возило. Свако има неку успомену с њим. Оне који га виде, враћа у прошлост. Тај аутомобил је лијеп примјер колико живот може бити једноставан и учи како бити задовољан с мало тога. Док смо били у Италији, аутомобил се готово сваки дан кварио. Стално је стајао. Гурали смо. Било је топло и аутомобил смо паркирали дуж пута. Човјек који га је поправио није хтио да наплати када је чуо да с њим идем на тако далек пут", каже Амар.

Често га на путовањима прате брат и пријатељица. Турску издваја као најпосебније путовање.

"У граду на Босфору смо боравили неколико дана. Возили смо по улицама. Зауставили су нас грађани и узвикивали ‘аркадаш’ што значи пријатељ. Касније смо два сата пили чај с људима који тамо живе. Дали су нам и поклоне. Било је нешто изврсно."

Сва путовања ипак су помало и напорна.

"Боравим у шатору. Буде га тешко подићи и томе слично. Али то није битно, то је авантура. Ауто се квари, вријеме буде лоше, али све добро подносим."

БиХ редовна је станица за одмор.

"Обилазим Босну и Херцеговину фићом и фотографишем. Људима се то допада. Не знају за Босну. Људима се нарочито допадају забиљежени снимци из БиХ."

Африка је сљедећа дестинација. У плану су Тунис, Алжир и Мароко, каже Амар и додаје да ће након афричких земаља поново у Европу, тачније у Шпанију и Француску, па поново до БиХ. Жеља му је да се за неколико година из Аустралије врати у БиХ и бави туризмом.



(АА/БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

???

19.08.2018 16:05

Не ради му лијево кратко свијетло...А и таблице оригинал Аус...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

19.08.2018 17:21

Види то молим те из аустралије а насе табле празну прицу прицате

Name

ЗАСТАВИН СЕРВИСЕР

19.08.2018 17:21

Цијели зивот сам радио ова возила, а да без сервисне екиле иде тако како он наброја земље, појма нема... Друго, обисао бих ја свијет са истим возилом да имам доброг спонзора и отворену кредитну картицу...а сва филозофирања на аматерској основи не пије воду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игипоп

19.08.2018 20:13

Ако је ријесио дихтуг и прирубницу са осо ином онда мозе гдје хоце

Name

брецало

19.08.2018 18:59

Јел се то овај спрда са нама а или је написана греска БиХ редовна је станица за одмор. "Обилазим Босну и Херцеговину фићом и фотографишем. Људима се то допада. Не знају за Босну. Људима се нарочито допадају забиљежени снимци из БиХ." ај сад знај ста је ту писац хтјео даказе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуј Му Супље

19.08.2018 20:06

Нигдје везе, ја га нисам видио у БиХ а нека се узјасни гдје је био..

ОДГОВОРИТЕ