Алонсо: Премало је узбуђења на стазама Ф1!

Некадашњи првак света каже да континуирано лоши резултати екипе Мекларена нису разлог његове одлуке о повлачењу.

Остали спортови 21.08.2018 | 19:30
Алонсо: Премало је узбуђења на стазама Ф1!
Фернандо Алонсо причао је за портал "Црасх" о својој одлуци да следеће сезоне не буде учесник шампионата Формуле 1, у којој се константно такмичио од 2001. године и освојио две титуле светског првака (2005, 2006).

Шпанац од доласка у Мекларен крајем 2014. године није био у позицији да се бори за највиши пласман, али је негирао да је фрустрираност резултатима и болидом разлог његовог повлачења.

Већи проблем за њега је правац у коме се креће комплетно такмичење.

"И пре Мекларена је било сезона у којима нисам имао ниједну победу, али тада је било тешко предвидети какав ће бити исход појединих трка. Сада можемо да напишемо ко ће заузети првих 15 места на предстојећим тркама у Спа и у Монци, можда ћемо имати један или два промашаја. Непријатно је колико је све постало предвидљиво", изјавио је Алонсо.

Он је истакао да је у Ф1 остварио више него што се надао када је био почетник, али да му сада друге тркачке серије нуде веће изазове.

"Ово како сада изгледају трке Ф1 није оно о чему сам сањао када сам се прикључио такмичењу. Акција на самој стази доноси премало узбуђења, више се прича о дешавањима изван стазе, о комуникацији путем радија и сличним стварима. То је лош знак", навео је Алонсо.

"Мислим да нека друга такмичења нуде више узбуђења, задовољства и среће".

Он ове сезоне, паралелно са Ф1, учествује у тркама издржљивости, које такође приређује Светска аутомобилска федерација (ФИА).

Специјализовани медији спекулишу да ће двоструки шампион света следеће године возити у "Инди кар" серији, али има и нагађања да би могао да преиначи одлуку и врати се у Ф1, ако Мекларен успе да направи конкурентнији болид.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар