Alonso: Premalo je uzbuđenja na stazama F1!

Nekadašnji prvak sveta kaže da kontinuirano loši rezultati ekipe Meklarena nisu razlog njegove odluke o povlačenju.

Ostali sportovi 21.08.2018 | 19:30
Alonso: Premalo je uzbuđenja na stazama F1!
Fernando Alonso pričao je za portal "Crash" o svojoj odluci da sledeće sezone ne bude učesnik šampionata Formule 1, u kojoj se konstantno takmičio od 2001. godine i osvojio dve titule svetskog prvaka (2005, 2006).

Španac od dolaska u Meklaren krajem 2014. godine nije bio u poziciji da se bori za najviši plasman, ali je negirao da je frustriranost rezultatima i bolidom razlog njegovog povlačenja.

Veći problem za njega je pravac u kome se kreće kompletno takmičenje.

"I pre Meklarena je bilo sezona u kojima nisam imao nijednu pobedu, ali tada je bilo teško predvideti kakav će biti ishod pojedinih trka. Sada možemo da napišemo ko će zauzeti prvih 15 mesta na predstojećim trkama u Spa i u Monci, možda ćemo imati jedan ili dva promašaja. Neprijatno je koliko je sve postalo predvidljivo", izjavio je Alonso.

On je istakao da je u F1 ostvario više nego što se nadao kada je bio početnik, ali da mu sada druge trkačke serije nude veće izazove.

"Ovo kako sada izgledaju trke F1 nije ono o čemu sam sanjao kada sam se priključio takmičenju. Akcija na samoj stazi donosi premalo uzbuđenja, više se priča o dešavanjima izvan staze, o komunikaciji putem radija i sličnim stvarima. To je loš znak", naveo je Alonso.

"Mislim da neka druga takmičenja nude više uzbuđenja, zadovoljstva i sreće".

On ove sezone, paralelno sa F1, učestvuje u trkama izdržljivosti, koje takođe priređuje Svetska automobilska federacija (FIA).

Specijalizovani mediji spekulišu da će dvostruki šampion sveta sledeće godine voziti u "Indi kar" seriji, ali ima i nagađanja da bi mogao da preinači odluku i vrati se u F1, ako Meklaren uspe da napravi konkurentniji bolid.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar