Руси не добијају визе за УК, Ренџерс већ у ЛЕ?

Необичан проблем који мучи Русе - и на који не могу да утичу - могао би да значи аутоматски пласман Ренџерса у Лигу Европе.

Фудбал 20.08.2018 | 15:00
Руси не добијају визе за УК, Ренџерс већ у ЛЕ?
За четвртак је заказан чак 21 меч у плеј-офу Лигу Европе, али се можда не одиграју сви...

Ренџерс би од 20.45 на свом стадиону требало да дочека руску Уфу, али их можда не дочека због проблема са визама за Уједињено Краљевство, због чега би шестопласирана екипа Премијер лиге Русије била спречена да стигне у Глазгов.

Уфа, која први пут у својој историји игра европске квалификације, сазнаће у понедељак да ли ће визе њиховим играчима бити одобрене или ће морати да предају без борбе.

По правилима УЕФА, то значи и аутоматску дисквалификацију, па чак не би могли да рачунају на то да би у реваншу могли да надокнаде пораз за зеленим столом (0:3). Ренџерсу би то било прво учешће у групама неког "евро" такмичења после седам година...

Руси се надају да ће њихов процес добијања виза за Уједињено Краљевство бити убрзан, али не би били први који су одбијени; прошле недеље је њихов бициклиста Игор Фролов изостао са Европског првенства у Глазгову, пошто није било довољно времена, док су раније проблема имали и млади фудбалери Спартака из Москве.

Односи две земље су нарочито затегнути у последњих годину дана, а то је отежало и процес добијања виза.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сретен Глупи

20.08.2018 16:10

Па нека руси у ревансу недају њима визе, па це резултат бити 1:1.

ОДГОВОРИТЕ