Rusi ne dobijaju vize za UK, Rendžers već u LE?

Neobičan problem koji muči Ruse - i na koji ne mogu da utiču - mogao bi da znači automatski plasman Rendžersa u Ligu Evrope.

Fudbal 20.08.2018 | 15:00
Rusi ne dobijaju vize za UK, Rendžers već u LE?
Za četvrtak je zakazan čak 21 meč u plej-ofu Ligu Evrope, ali se možda ne odigraju svi...

Rendžers bi od 20.45 na svom stadionu trebalo da dočeka rusku Ufu, ali ih možda ne dočeka zbog problema sa vizama za Ujedinjeno Kraljevstvo, zbog čega bi šestoplasirana ekipa Premijer lige Rusije bila sprečena da stigne u Glazgov.

Ufa, koja prvi put u svojoj istoriji igra evropske kvalifikacije, saznaće u ponedeljak da li će vize njihovim igračima biti odobrene ili će morati da predaju bez borbe.

Po pravilima UEFA, to znači i automatsku diskvalifikaciju, pa čak ne bi mogli da računaju na to da bi u revanšu mogli da nadoknade poraz za zelenim stolom (0:3). Rendžersu bi to bilo prvo učešće u grupama nekog "evro" takmičenja posle sedam godina...

Rusi se nadaju da će njihov proces dobijanja viza za Ujedinjeno Kraljevstvo biti ubrzan, ali ne bi bili prvi koji su odbijeni; prošle nedelje je njihov biciklista Igor Frolov izostao sa Evropskog prvenstva u Glazgovu, pošto nije bilo dovoljno vremena, dok su ranije problema imali i mladi fudbaleri Spartaka iz Moskve.

Odnosi dve zemlje su naročito zategnuti u poslednjih godinu dana, a to je otežalo i proces dobijanja viza.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sreten Glupi

20.08.2018 16:10

Pa neka rusi u revansu nedaju njima vize, pa ce rezultat biti 1:1.

ODGOVORITE