Херта опет има Марка!

Репрезентативац Србије наредну сезону ће провести на позајмици у Бундес лиги, у клубу за који је некада успјешно играо његов имењак Пантелић.  ЗВАНИЧНО: Грујић до 2023. у Ливерпулу! А до 2019. у Берлину! Српски везиста промовисан као појачање Херте.

Фудбал 19.08.2018 | 17:15
Херта опет има Марка!
Послије полусезоне проведене у Кардифу, са којим је изборио пласман у Премијер лигу, Марко Грујић (22) поново одлази на позајмицу, овог пута у трајању од девет мјесеци!

Ливерпул је у недјељу на званичном клупском сајту саопштио да је српски "везиста" потписао нови уговор са клубом и да је одмах прослијеђен берлинској Херти.

"Редси" нису објавили дужину новог уговора, али према информацијама портала ЕСПН, Грујић је за великана са "Енфилда" сада везан до љета 2023.

Он је овог љета одбио позајмице у Кардиф и Мидлсбро, а озбиљан кандидат за његове услуге, поред Херте, био је московски ЦСКА.

Торино је био спреман да оде корак даље, па је уз позајмицу затражио опцију откупа за 10 милиона евра на крају сезоне, али је то одбио Ливерпул.

Јирген Клоп и његови сарадници и даље вјерују да Грујић може да израсте у стандардног првотимца, па су одлучили да га пошаљу у квалитетну лигу, у којој ће имати прилику да игра и настави са доказивањем.

Грујић је забиљежио само 14 наступа у дресу Ливерпула, откако је јануара 2016. године стигао из Црвене звезде за седам милиона евра.

Српски репрезентативац најпре је продужио уговор са Ливерпулом на наредних пет сезона, од којих ће прву провести на позајмици у Херти. Високи везиста промовисан је у Берлину као појачање немачког клуба, где је стигао, између осталог, услед процене Јиргена Клопа да на Олимпијском стадиону може да се развије довољно да би можда наредне сезоне конкурисао за први тим Црвених са Енфилда.

Истовремено, Ливерпул је повећао плату Марку Грујићу на 1.400.000 евра, што је само доказ да Енглези верују у њега, али да је тренутно конкуреницја толико јака (Хендерсон, Кеита, Фабињо, Лалана...) да је за бившег првотимца Црвене звезде најбоље било да пронађе средину у којој ће играти.

Хтели су га Кардиф – где је провео пролећни део првенства и помогао Велшанима да се врате у Премијер лигу – Мидлзбро, Торино, ЦСКА из Москве, да би га на крају добила Херта. На тај начин 22-годишњи Београђанин постао је пето појачање Херте овог лета, после десног крила ВалентинаЛазара (РБ Салцбург, 6.500.000 евра), десног бека Лукаса Клунтена (Келн, 2.000.000 евра), нападача Паскала Кепкеа (Ауе, 2.000.000 евра) и левог крила Хаваира Дилросуна (позајмица из Манчестер Ситија).

Потврда Грујићеве позајмице у клуб из Берлина стигла је и са званичног Тветер профила Херте. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар