Herta opet ima Marka!

Reprezentativac Srbije narednu sezonu će provesti na pozajmici u Bundes ligi, u klubu za koji je nekada uspješno igrao njegov imenjak Pantelić.  ZVANIČNO: Grujić do 2023. u Liverpulu! A do 2019. u Berlinu! Srpski vezista promovisan kao pojačanje Herte.

Fudbal 19.08.2018 | 17:15
Herta opet ima Marka!
Poslije polusezone provedene u Kardifu, sa kojim je izborio plasman u Premijer ligu, Marko Grujić (22) ponovo odlazi na pozajmicu, ovog puta u trajanju od devet mjeseci!

Liverpul je u nedjelju na zvaničnom klupskom sajtu saopštio da je srpski "vezista" potpisao novi ugovor sa klubom i da je odmah proslijeđen berlinskoj Herti.

"Redsi" nisu objavili dužinu novog ugovora, ali prema informacijama portala ESPN, Grujić je za velikana sa "Enfilda" sada vezan do ljeta 2023.

On je ovog ljeta odbio pozajmice u Kardif i Midlsbro, a ozbiljan kandidat za njegove usluge, pored Herte, bio je moskovski CSKA.

Torino je bio spreman da ode korak dalje, pa je uz pozajmicu zatražio opciju otkupa za 10 miliona evra na kraju sezone, ali je to odbio Liverpul.

Jirgen Klop i njegovi saradnici i dalje vjeruju da Grujić može da izraste u standardnog prvotimca, pa su odlučili da ga pošalju u kvalitetnu ligu, u kojoj će imati priliku da igra i nastavi sa dokazivanjem.

Grujić je zabilježio samo 14 nastupa u dresu Liverpula, otkako je januara 2016. godine stigao iz Crvene zvezde za sedam miliona evra.

Srpski reprezentativac najpre je produžio ugovor sa Liverpulom na narednih pet sezona, od kojih će prvu provesti na pozajmici u Herti. Visoki vezista promovisan je u Berlinu kao pojačanje nemačkog kluba, gde je stigao, između ostalog, usled procene Jirgena Klopa da na Olimpijskom stadionu može da se razvije dovoljno da bi možda naredne sezone konkurisao za prvi tim Crvenih sa Enfilda.

Istovremeno, Liverpul je povećao platu Marku Grujiću na 1.400.000 evra, što je samo dokaz da Englezi veruju u njega, ali da je trenutno konkurenicja toliko jaka (Henderson, Keita, Fabinjo, Lalana...) da je za bivšeg prvotimca Crvene zvezde najbolje bilo da pronađe sredinu u kojoj će igrati.

Hteli su ga Kardif – gde je proveo prolećni deo prvenstva i pomogao Velšanima da se vrate u Premijer ligu – Midlzbro, Torino, CSKA iz Moskve, da bi ga na kraju dobila Herta. Na taj način 22-godišnji Beograđanin postao je peto pojačanje Herte ovog leta, posle desnog krila ValentinaLazara (RB Salcburg, 6.500.000 evra), desnog beka Lukasa Kluntena (Keln, 2.000.000 evra), napadača Paskala Kepkea (Aue, 2.000.000 evra) i levog krila Havaira Dilrosuna (pozajmica iz Mančester Sitija).

Potvrda Grujićeve pozajmice u klub iz Berlina stigla je i sa zvaničnog Tveter profila Herte. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar