Расту цијене предмета са ЗОИ

Предмети са ЗОИ у Сарајеву се продају на еБаyу и достижу огромне цијене.

Босна и Херцеговина 19.08.2018 | 13:23
Расту цијене предмета са ЗОИ
Зимске олимпијске игре у Сарајеву одржане 1984. године, свима који су имали година да их се сјећају измаме осмијех на лице. Свака кућа је имала по неки сувенир да их подсјећа на овај велики догађај.

Плакати, медаље, новчићи, маскоте и други сувенири са ЗОИ достижу невјероватну цијену на еБаyу.

Наиме, популарни плакат који је дизајнирао Енди Ворхол продаје се по цијени од 4.700 марака, а за скоро 5.000 КМ могу се купити медаље које је потписао Хуан Антонио Самаранч.

Продавач који нуди медаље за скоро пет хиљада је из Србије, а ако се одлучите за плакат он ће стићи из Холандије. 

Занимљиво је да је најмање продавача из БиХ, да ли је због сентименталне вриједности ових предмета за људе из БиХ или је због тога што се још увијек не усуђују да продају преко интернета због општег неповјерења према оваквом облику продаје.

Разни су предмети који се могу купити, тако  да осим плаката и медаља сви заинтересирани могу пронаћи сет за кафу направљен посебно за ЗОИ, заставице, поштанске маркице, плишане играчке, капе и друге ствари. 

(Радиосарајево)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЗОИ 84

19.08.2018 13:03

САРАЈЕВО СЕ ПРОБУДИЛО У ТУРИЗМУ КОНАЦНО.РАТ ЈЕ БИО ПРОКЛТИ.СВЕ ОПЉАЦКАНО,СРУСЕНО И ПОПАЉЕНО.РАДИО САМ ЗА ЗОИ 84 САРАЈЕВО.ИЗСАРАЈЕВА САММ.ТО ЈЕ БИЛО И НЕЗАБОРАВЉА СЕ.ПОСЛЕ ИЗБОРА ПРПМЈЕНИТ ЦЕ СЕ СВЕ.БИЦЕ ПОНОВО ЈЕДИНСТВО У ТУРИЗМУ,ЈАХОРИНА,БЈЕЛАСНИЦА,ИГМАН...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарај Лија

19.08.2018 21:02

Ово све је ПОКРАДЕНО у рату из музеја Олимпијаде.....Кад би се у рату врацо куци с Маркала горе на Бјелаве, цесто сам туда пролазио...Све је девастиеано било....У оном опстом хаосу глади, безнадја, беспарице и времена смрти, нико није обрацао пазњу на срусене и попаљене објекте културе и спорта.....Могли сте у било који муздј уци и узети ста вам воља.....Тако је неко покупио ове спортске медаље.....и сад их бестидно продаје у бесцијење......СРАМОТА.

ОДГОВОРИТЕ