Rastu cijene predmeta sa ZOI

Predmeti sa ZOI u Sarajevu se prodaju na eBayu i dostižu ogromne cijene.

Bosna i Hercegovina 19.08.2018 | 13:23
Rastu cijene predmeta sa ZOI
Zimske olimpijske igre u Sarajevu održane 1984. godine, svima koji su imali godina da ih se sjećaju izmame osmijeh na lice. Svaka kuća je imala po neki suvenir da ih podsjeća na ovaj veliki događaj.

Plakati, medalje, novčići, maskote i drugi suveniri sa ZOI dostižu nevjerovatnu cijenu na eBayu.

Naime, popularni plakat koji je dizajnirao Endi Vorhol prodaje se po cijeni od 4.700 maraka, a za skoro 5.000 KM mogu se kupiti medalje koje je potpisao Huan Antonio Samaranč.

Prodavač koji nudi medalje za skoro pet hiljada je iz Srbije, a ako se odlučite za plakat on će stići iz Holandije. 

Zanimljivo je da je najmanje prodavača iz BiH, da li je zbog sentimentalne vrijednosti ovih predmeta za ljude iz BiH ili je zbog toga što se još uvijek ne usuđuju da prodaju preko interneta zbog opšteg nepovjerenja prema ovakvom obliku prodaje.

Razni su predmeti koji se mogu kupiti, tako  da osim plakata i medalja svi zainteresirani mogu pronaći set za kafu napravljen posebno za ZOI, zastavice, poštanske markice, plišane igračke, kape i druge stvari. 

(Radiosarajevo)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ZOI 84

19.08.2018 13:03

SARAJEVO SE PROBUDILO U TURIZMU KONACNO.RAT JE BIO PROKLTI.SVE OPLJACKANO,SRUSENO I POPALJENO.RADIO SAM ZA ZOI 84 SARAJEVO.IZSARAJEVA SAMM.TO JE BILO I NEZABORAVLJA SE.POSLE IZBORA PRPMJENIT CE SE SVE.BICE PONOVO JEDINSTVO U TURIZMU,JAHORINA,BJELASNICA,IGMAN...

ODGOVORITE
Name

Saraj Lija

19.08.2018 21:02

Ovo sve je POKRADENO u ratu iz muzeja Olimpijade.....Kad bi se u ratu vraco kuci s Markala gore na Bjelave, cesto sam tuda prolazio...Sve je devastieano bilo....U onom opstom haosu gladi, beznadja, besparice i vremena smrti, niko nije obracao paznju na srusene i popaljene objekte kulture i sporta.....Mogli ste u bilo koji muzdj uci i uzeti sta vam volja.....Tako je neko pokupio ove sportske medalje.....i sad ih bestidno prodaje u bescijenje......SRAMOTA.

ODGOVORITE