Ко се залети на Муриња, тај обично настрада!

Фантастичан одговор Ситију: Џаба вам што сте богати кад класу не можете да купите! „Кад читам новине и гледам телевизију, чини ми се као да смо завршили на шестом или седмом месту претходно првенство“, каже тренер Манчестер јуњатеда.

Фудбал 20.08.2018 | 22:30
Ко се залети на Муриња, тај обично настрада!
Прошле сезоне чак 19 бодова разлике. Ништа се други клубови нису питали, иако би у неким „нормалним“ околноситма 81 поен, колико је скупио Манчестер јунајтед, вероватно био довољан за шампионску титулу. Сити је срушио све рекорде, вратио круну на Етихад, прославио је, а по мишљењу Жозеа Муриња понео се потцењивачки.

Разлог за такав став Португалца је документарац Грађана под називом „Све или ништа“ који обрађује поход ка првом месту. Један део филма односи се на градски дерби на Олд Трафорду минулог децембра који је састав Пепа Гвардиоле добио 2:1, а наратор је гледаоце увео у причу следећим речима:

„Гвардиола против Муриња још једном, посед лопте против одбране, нападачки фудбал против „пркираног аутобуса“.

Само, Жозе је сувише препреден да би овакве ситуације дочекао неспреман, па у интервјуу Скај спорту  узвраћа градском ривалу.

„Може да се сними фантастичан филм и ако се поштују остали актери. Не морате да покажете непоштовање према другима да бисте то направили. Можете да будете богат клуб, да купите најбоље играче света, али не можете да купите класу. А Сити је то показао на више него очигледан начин“, приметио је Мурињо, чији тим данас гостује Брајтону у другом колу Премијер лиге.

За пораз у првом градском дербију претходног првенства Јунајтед се искупио у очима навијача, тако што је на Етихаду надокнадио 0:2 из првог полувремена и славио 3:2 у утакмици која је могла да промовише Сити у првака.

„С обзиром да се налазим у филму могао бих да им тражим хонорар. А лако ћу га се одрећи ако би пошаљу једну од оних мајици које су спремили у тунелу кад смо гостовали код њих, на којима је писало „Урадили смо то у дербију“.

Циљ Манчестер јунајтеда је су трофеји. Титуле нема од 2013. Можда је сад прилика...

„Прошле сезоне сами себе смо довели у тешку позицију. То подразумева напреда, што ће рећи да будемо – први. Кад читам новине и гледам телевизију, чини ми се као да смо завршили на шестом или седмом месту претходно првенство. Као да су сви други били бољи од нас. А подсетићу вас да смо ми били други“.

У интервјуу Скају, Мурињо је рекао како „није тражио шест или седам фудбалера да му доведу“, мада се измеђшу редова могло прочитати да није задовољан до краја како је одрађен прелазни рок, иако сам каже како му је недостајао "још један играч“. Поготово што се конкуренција заоштрила.

„Ливерпул покушава да освоји титулу невероватним улагањима. Кад кажем купивина мислим „невероватна куповина“. Челси има фантастичну екипу, Сити такође, Тотенхем је доста новца уложио да би сачувао најбоље играче... Могао је да потроши 200.000.000 фунти да је продао Кејна или Ериксеа, али најбоље могуће улагање то што је задржаио носиоце игре. Арсенал ће бити бољи него што је био... На основу тога мислим да нас чека тешка сезона“.

Прогноза?

„Покушаћемо да будемо прваци, али нас чека захтеван посао. Било је тешко уопште стићи до другог места лане, а ове сезоне биће тешко ући у прва четири“, сматра Жозе Мурињо.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар