Ko se zaleti na Murinja, taj obično nastrada!

Fantastičan odgovor Sitiju: Džaba vam što ste bogati kad klasu ne možete da kupite! „Kad čitam novine i gledam televiziju, čini mi se kao da smo završili na šestom ili sedmom mestu prethodno prvenstvo“, kaže trener Mančester junjateda.

Fudbal 20.08.2018 | 22:30
Ko se zaleti na Murinja, taj obično nastrada!
Prošle sezone čak 19 bodova razlike. Ništa se drugi klubovi nisu pitali, iako bi u nekim „normalnim“ okolnositma 81 poen, koliko je skupio Mančester junajted, verovatno bio dovoljan za šampionsku titulu. Siti je srušio sve rekorde, vratio krunu na Etihad, proslavio je, a po mišljenju Žozea Murinja poneo se potcenjivački.

Razlog za takav stav Portugalca je dokumentarac Građana pod nazivom „Sve ili ništa“ koji obrađuje pohod ka prvom mestu. Jedan deo filma odnosi se na gradski derbi na Old Trafordu minulog decembra koji je sastav Pepa Gvardiole dobio 2:1, a narator je gledaoce uveo u priču sledećim rečima:

„Gvardiola protiv Murinja još jednom, posed lopte protiv odbrane, napadački fudbal protiv „prkiranog autobusa“.

Samo, Žoze je suviše prepreden da bi ovakve situacije dočekao nespreman, pa u intervjuu Skaj sportu  uzvraća gradskom rivalu.

„Može da se snimi fantastičan film i ako se poštuju ostali akteri. Ne morate da pokažete nepoštovanje prema drugima da biste to napravili. Možete da budete bogat klub, da kupite najbolje igrače sveta, ali ne možete da kupite klasu. A Siti je to pokazao na više nego očigledan način“, primetio je Murinjo, čiji tim danas gostuje Brajtonu u drugom kolu Premijer lige.

Za poraz u prvom gradskom derbiju prethodnog prvenstva Junajted se iskupio u očima navijača, tako što je na Etihadu nadoknadio 0:2 iz prvog poluvremena i slavio 3:2 u utakmici koja je mogla da promoviše Siti u prvaka.

„S obzirom da se nalazim u filmu mogao bih da im tražim honorar. A lako ću ga se odreći ako bi pošalju jednu od onih majici koje su spremili u tunelu kad smo gostovali kod njih, na kojima je pisalo „Uradili smo to u derbiju“.

Cilj Mančester junajteda je su trofeji. Titule nema od 2013. Možda je sad prilika...

„Prošle sezone sami sebe smo doveli u tešku poziciju. To podrazumeva napreda, što će reći da budemo – prvi. Kad čitam novine i gledam televiziju, čini mi se kao da smo završili na šestom ili sedmom mestu prethodno prvenstvo. Kao da su svi drugi bili bolji od nas. A podsetiću vas da smo mi bili drugi“.

U intervjuu Skaju, Murinjo je rekao kako „nije tražio šest ili sedam fudbalera da mu dovedu“, mada se izmeđšu redova moglo pročitati da nije zadovoljan do kraja kako je odrađen prelazni rok, iako sam kaže kako mu je nedostajao "još jedan igrač“. Pogotovo što se konkurencija zaoštrila.

„Liverpul pokušava da osvoji titulu neverovatnim ulaganjima. Kad kažem kupivina mislim „neverovatna kupovina“. Čelsi ima fantastičnu ekipu, Siti takođe, Totenhem je dosta novca uložio da bi sačuvao najbolje igrače... Mogao je da potroši 200.000.000 funti da je prodao Kejna ili Eriksea, ali najbolje moguće ulaganje to što je zadržaio nosioce igre. Arsenal će biti bolji nego što je bio... Na osnovu toga mislim da nas čeka teška sezona“.

Prognoza?

„Pokušaćemo da budemo prvaci, ali nas čeka zahtevan posao. Bilo je teško uopšte stići do drugog mesta lane, a ove sezone biće teško ući u prva četiri“, smatra Žoze Murinjo.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar