СЛС: Овусу и Кајевић одвели Чуку на друго мјесто!

"Брђани" једини уз водећу Црвену звезду без пораза у досадашњем току првенства.  Прва победа Воше, Динамо и Земун још чекају.  Одигране још три утакмице 5. кола Суперлиге.

Фудбал 19.08.2018 | 09:45
СЛС: Овусу и Кајевић одвели Чуку на друго мјесто!
Продор Самјуела Овусуа у 81. минуту по десној страни није се одвијао баш течно, али је уз доста среће успео да пошаље лопту на другу стативу, где ју је Асмир Кајевић из прве лагано спустио у небрањену мрежу.

Довољно за 1:0 и победу Чукаричког над новосадским Пролетером у првој утакмици петог кола Суперлиге.

Довољно и за пробој "брђана" на друго место, са бодом мање од водеће Црвене звезде, која има и утакмицу мање. Управо те две екипе су и даље једине непоражене у домаћем првенству.

Видећемо, ипак, колико дуго ће екипа са Бановог брда држати позицију "број два", пошто Раднички из Ниша има два бода мање, а у недељу у Суботици игра против Спартака.

Што се тиче Пролетера, Новосађани су тренутно на петом месту са седам бодова, али би после другог овосезонског пораза неколико тимова могло да их претекне до краја петог кола.

Војводина се пробудила, Младост наставила успешан низ, а Вождовац вратио на победнички пут.

Сва три домаћина 5. кола Суперлиге у утакмицама играним у суботу од 20 часова остварили су победе. Није, међутим, деловало да ће тако бити...

Земун је у Лучанима водио 1:0 на полувремену, међутим, зелено-плави нису успели да издрже и упишу прву овосезонску победу. У 63. минуту изједначио је Одита, да би у 70. Радивојевић донео преокрет.

Младост је сада трећа на табели са 11 бодова - три победе и два ремија.

Вождовац се дуго мучио да на свом терену пробије одбрану Динама из Врања. Одолевао је дебитант у суперлигашком друштву до 69. минута, када је погодио Павловић, а затим и Ступаревић у 73. Тако су се "змајеви" вратили на победнички колосек после "тројке" у првом колу, а потом и три пораза, док су Врањанци остали без иједног бода.

Дуго је требало и играчима Војводине да у Новом Саду начну мрежу Бачке, а пошто је Ђурић то учинио у 70. минуту, у стрелце се уписао и Езе у 80.

СУПЕРЛИГА, 5. коло:

Чукарички - Пролетер 1:0 (0:0)
/Кајевић 81/

Вождовац - Динамо 2:0 (0:0)
/Павловић 69, Ступаревић 73/

Војводина - Бачка 2:0 (0:0)
/Ђурић 70, Езе 80/

Младост - Земун 2:1 (0:1)
/Одита 63, Радивојевић 70 - Стојковић 27/

недеља

Спартак - Раднички 17.00 Арена спорт 1
Радник - Мачва 20.00

одложено

Црвена звезда - Напредак
Партизан - Рад

ТАБЕЛА: Црвена звезда (-1) 12, Чукарички 11, Младост 11, Раднички (-1) 9, Пролетер 7, Партизан (-1) 7, Рад (-1) 6, Радник (-1) 6, Војводина 6, Вождовац 6, Бачка 5, Напредак (-1) 5, Мачва (-1) 4, Спартак (-1) 3, Земун 2, Динамо 0.

Парови 6. кола (25. и 26. август): Динамо - Земун, Рад - Младост, Мачва - Партизан, Бачка - Радник, Пролетер - Војводина, Црвена звезда - Чукарички, Раднички - Напредак, Вождовац - Спартак.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар