SLS: Ovusu i Kajević odveli Čuku na drugo mjesto!

"Brđani" jedini uz vodeću Crvenu zvezdu bez poraza u dosadašnjem toku prvenstva.  Prva pobeda Voše, Dinamo i Zemun još čekaju.  Odigrane još tri utakmice 5. kola Superlige.

Fudbal 19.08.2018 | 09:45
SLS: Ovusu i Kajević odveli Čuku na drugo mjesto!
Prodor Samjuela Ovusua u 81. minutu po desnoj strani nije se odvijao baš tečno, ali je uz dosta sreće uspeo da pošalje loptu na drugu stativu, gde ju je Asmir Kajević iz prve lagano spustio u nebranjenu mrežu.

Dovoljno za 1:0 i pobedu Čukaričkog nad novosadskim Proleterom u prvoj utakmici petog kola Superlige.

Dovoljno i za proboj "brđana" na drugo mesto, sa bodom manje od vodeće Crvene zvezde, koja ima i utakmicu manje. Upravo te dve ekipe su i dalje jedine neporažene u domaćem prvenstvu.

Videćemo, ipak, koliko dugo će ekipa sa Banovog brda držati poziciju "broj dva", pošto Radnički iz Niša ima dva boda manje, a u nedelju u Subotici igra protiv Spartaka.

Što se tiče Proletera, Novosađani su trenutno na petom mestu sa sedam bodova, ali bi posle drugog ovosezonskog poraza nekoliko timova moglo da ih pretekne do kraja petog kola.

Vojvodina se probudila, Mladost nastavila uspešan niz, a Voždovac vratio na pobednički put.

Sva tri domaćina 5. kola Superlige u utakmicama igranim u subotu od 20 časova ostvarili su pobede. Nije, međutim, delovalo da će tako biti...

Zemun je u Lučanima vodio 1:0 na poluvremenu, međutim, zeleno-plavi nisu uspeli da izdrže i upišu prvu ovosezonsku pobedu. U 63. minutu izjednačio je Odita, da bi u 70. Radivojević doneo preokret.

Mladost je sada treća na tabeli sa 11 bodova - tri pobede i dva remija.

Voždovac se dugo mučio da na svom terenu probije odbranu Dinama iz Vranja. Odolevao je debitant u superligaškom društvu do 69. minuta, kada je pogodio Pavlović, a zatim i Stuparević u 73. Tako su se "zmajevi" vratili na pobednički kolosek posle "trojke" u prvom kolu, a potom i tri poraza, dok su Vranjanci ostali bez ijednog boda.

Dugo je trebalo i igračima Vojvodine da u Novom Sadu načnu mrežu Bačke, a pošto je Đurić to učinio u 70. minutu, u strelce se upisao i Eze u 80.

SUPERLIGA, 5. kolo:

Čukarički - Proleter 1:0 (0:0)
/Kajević 81/

Voždovac - Dinamo 2:0 (0:0)
/Pavlović 69, Stuparević 73/

Vojvodina - Bačka 2:0 (0:0)
/Đurić 70, Eze 80/

Mladost - Zemun 2:1 (0:1)
/Odita 63, Radivojević 70 - Stojković 27/

nedelja

Spartak - Radnički 17.00 Arena sport 1
Radnik - Mačva 20.00

odloženo

Crvena zvezda - Napredak
Partizan - Rad

TABELA: Crvena zvezda (-1) 12, Čukarički 11, Mladost 11, Radnički (-1) 9, Proleter 7, Partizan (-1) 7, Rad (-1) 6, Radnik (-1) 6, Vojvodina 6, Voždovac 6, Bačka 5, Napredak (-1) 5, Mačva (-1) 4, Spartak (-1) 3, Zemun 2, Dinamo 0.

Parovi 6. kola (25. i 26. avgust): Dinamo - Zemun, Rad - Mladost, Mačva - Partizan, Bačka - Radnik, Proleter - Vojvodina, Crvena zvezda - Čukarički, Radnički - Napredak, Voždovac - Spartak.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar