Салцбург стиже у Београд са 7/7, Превљак распуцан!

Ривал Црвене звезде у последњем колу квалификација за Лигу шампиона сигуран у домаћем првенству.  Салцбург делује непобедиво: Још једна у низу, 27 шутева ка голу, мајсторије младог Босанца! Хартберг није имао шансе на Ред Бул Арени – 2:0.

Фудбал 19.08.2018 | 08:45
Салцбург стиже у Београд са 7/7, Превљак распуцан!
Фудбалери Салцбурга у сјајном расположењу долазе у Београд, где ће у уторак од 21.00 играти против Црвене звезде прву утакмицу последњег кола квалификација за Лигу шампиона (пренос на ТВ Арена Спорт). 

У седам такмичарских утакмица ове сезоне, остварили су максималан учинак! 

Седма победа у низу, а 13. рачунајучи и пријатељске мечеве уписана је у 4. колу аустријске Бундеслиге, против Хартберга - 2:0 (0:0).

Домаћин није користио прилике у првом делу утакмице, али је по повратку са одмора брзо реализовао први, а потом и други поклон гостију, који су олако и неспретно губили лопту. 

Двоструки стрелац био је 23-годишњи репрезентативац Босне и Херцеговине, Смаил Превљак, прелепим головима у 49. и 59. минуту.Прво је као у "малом фудбалу" шпицем копачке шутирао кроз ноге противничком голману, а потом сјајно искоса са леве стране "кифлом" погодио даљи угао. Оба пута асистирао му је саиграч из напада, Ханес Волф.

Немачки тренер на клупи Салцбурга, Марко Росе, одмарао је неке од својих најбољих играча, па је Дабур ушао тек у 75. минуту, док су Самасеку и Рамаљо преседели утакмицу на клупи за резерве.

Салцбург делује непобедиво! То је утисак који је оставила чета Марка Росеа пред долазак на мегдан Црвеној звезди. Полуфиналиста Лига Европе из претходне сезоне забележио је 13.победу у низу, пошто је као домаћин лако савладао Хартбег – 2:0.

Тренер домаћина одлучио је да за београдски меч сачува главне адуте. На клупи су остали Дабур, Самасеку и штопер Рамаљо. Међутим, разлика у класи је била очигледна. Просто и једноставно: Хартберг није био конкурентан.

Све што су гости успели да ураде јесте да дуго одолевају. Салцбург их је давио од првог минута, бомбардовао гол гостију из свих позиција. Међутим, скупљали су само промашаје. И поред тога што је на полувремену било 0:0, нико није сумњао да ће Салцбург лако стићи до 13.победе.

А каквим арсеналом располаже Марко Росе видело се и по браворузним потезима младог Босанца. Превљака. Управо је момак рођен 1995.године отворио госте и знатно олакшао посао домаћину. Сјајно се снашао после асистенције Волфа и шпицем послао лопту у мрежу.

Ни тада се ништа није променило. На терену је постојао само један тим... И опет је стрелац био Превљак. Сјајно је отворио „ногу“ и погодио даљи угао.

У каквој је форми Салцбург најбоље илуструје бројке. На последња четири меча имају исто толико победа уз гол разлику 10:0. Имаће о чему да размиља Владан Милојевић.   

САЛЦБУРГ: Станковић - Тодоровић, Ван дер Верф, Понграчић, Улмер - Мвепу, Јунузовић (84. Леитгеб), Хаидара - Минамино - Волф (65. Јабо), Превљак (75. Дабур).

Реванш са Црвеном звездом је у среду, 29. августа у Салцбургу. У међувремену, аустријски шампион имаће првенствени дуел са Рајндорф Алтахом у гостима (25. август).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар