Salcburg stiže u Beograd sa 7/7, Prevljak raspucan!

Rival Crvene zvezde u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona siguran u domaćem prvenstvu.  Salcburg deluje nepobedivo: Još jedna u nizu, 27 šuteva ka golu, majstorije mladog Bosanca! Hartberg nije imao šanse na Red Bul Areni – 2:0.

Fudbal 19.08.2018 | 08:45
Salcburg stiže u Beograd sa 7/7, Prevljak raspucan!
Fudbaleri Salcburga u sjajnom raspoloženju dolaze u Beograd, gde će u utorak od 21.00 igrati protiv Crvene zvezde prvu utakmicu poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona (prenos na TV Arena Sport). 

U sedam takmičarskih utakmica ove sezone, ostvarili su maksimalan učinak! 

Sedma pobeda u nizu, a 13. računajuči i prijateljske mečeve upisana je u 4. kolu austrijske Bundeslige, protiv Hartberga - 2:0 (0:0).

Domaćin nije koristio prilike u prvom delu utakmice, ali je po povratku sa odmora brzo realizovao prvi, a potom i drugi poklon gostiju, koji su olako i nespretno gubili loptu. 

Dvostruki strelac bio je 23-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Smail Prevljak, prelepim golovima u 49. i 59. minutu.Prvo je kao u "malom fudbalu" špicem kopačke šutirao kroz noge protivničkom golmanu, a potom sjajno iskosa sa leve strane "kiflom" pogodio dalji ugao. Oba puta asistirao mu je saigrač iz napada, Hanes Volf.

Nemački trener na klupi Salcburga, Marko Rose, odmarao je neke od svojih najboljih igrača, pa je Dabur ušao tek u 75. minutu, dok su Samaseku i Ramaljo presedeli utakmicu na klupi za rezerve.

Salcburg deluje nepobedivo! To je utisak koji je ostavila četa Marka Rosea pred dolazak na megdan Crvenoj zvezdi. Polufinalista Liga Evrope iz prethodne sezone zabeležio je 13.pobedu u nizu, pošto je kao domaćin lako savladao Hartbeg – 2:0.

Trener domaćina odlučio je da za beogradski meč sačuva glavne adute. Na klupi su ostali Dabur, Samaseku i štoper Ramaljo. Međutim, razlika u klasi je bila očigledna. Prosto i jednostavno: Hartberg nije bio konkurentan.

Sve što su gosti uspeli da urade jeste da dugo odolevaju. Salcburg ih je davio od prvog minuta, bombardovao gol gostiju iz svih pozicija. Međutim, skupljali su samo promašaje. I pored toga što je na poluvremenu bilo 0:0, niko nije sumnjao da će Salcburg lako stići do 13.pobede.

A kakvim arsenalom raspolaže Marko Rose videlo se i po bravoruznim potezima mladog Bosanca. Prevljaka. Upravo je momak rođen 1995.godine otvorio goste i znatno olakšao posao domaćinu. Sjajno se snašao posle asistencije Volfa i špicem poslao loptu u mrežu.

Ni tada se ništa nije promenilo. Na terenu je postojao samo jedan tim... I opet je strelac bio Prevljak. Sjajno je otvorio „nogu“ i pogodio dalji ugao.

U kakvoj je formi Salcburg najbolje ilustruje brojke. Na poslednja četiri meča imaju isto toliko pobeda uz gol razliku 10:0. Imaće o čemu da razmilja Vladan Milojević.   

SALCBURG: Stanković - Todorović, Van der Verf, Pongračić, Ulmer - Mvepu, Junuzović (84. Leitgeb), Haidara - Minamino - Volf (65. Jabo), Prevljak (75. Dabur).

Revanš sa Crvenom zvezdom je u sredu, 29. avgusta u Salcburgu. U međuvremenu, austrijski šampion imaće prvenstveni duel sa Rajndorf Altahom u gostima (25. avgust).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar