ПЛ: Лондонски дербији Челсију и Тотенхему! И још...

Ватромет у дербију: Џокер Азар и победа Челсија! Одбране су "пуцале", нападачи забављали навијаче, а Белгијанац је ушао са клупе и урадио шта се од њега и очекивало.  Митар дао гол на Вемблију, Тотенхем одговорио! Српски центарфор постигао први погодак у Премијер лиги за Фулам. Домаћин је одмах кренуо снажно у напад и показао да је ипак доста бољи од Јокановићевог тима.  Пенал у 95. минуту, а Њукасл одабрао погрешног! Кардиф, повратник у Премијер лигу, освојио је први бод у најјачој лиги. Њукасл је имао велику шансу у дубокој надокнади, али и веома лошег Кенедија. Херој је голман Велшана.

Фудбал 19.08.2018 | 08:15
ПЛ: Лондонски дербији Челсију и Тотенхему! И још...
Рафа Бенитез сигурно је осетио велико кајање док је овог поподнева напуштао терен стадиона Кардифа.

Шпански стручњак гледао је неколико минута раније како његов крилни нападач Кенеди узима лопту да изведе пенал у 95. минуту. Резултат је био 0:0, а Њукасл је имао најбољу могућу шансу да однесе кући сва три бода.

Међутим...

Кардиф - Њукасл 0:0

Након што у првих 45 минута није остварио НИЈЕДНО успешно додавање и након што је пред надокнаду веома лоше шутирао из слободног ударца, Кенеди је преузео на себе највећу одговорност. 

У међувремену је могао да добије и директан црвени картон, због шутирања Виктора Камарасе, које срећом по њега судија Крег Поусон није видео.

Менаџер и саиграчи су гледали како играч Челсија на позајмици у Њукаслу прилази лопти и поново шутира лоше - ни у средину, ни у десну страну. Голман Кардифа Нил Етериџ је лако "прочитао" где ће тај шут ићи и поново је одбранио једанаестерац, као и у првом колу.

Тако је уводни меч 2. рунде Премијер лиге почео првим бодом Кардифа и великом пропуштеном приликом "сврака".  Домаћин није био превише опасан у нападу (12 шутева, ниједан у оквир гола), али је борбеношћу заслужио поен, иако је јасно да ће морати много боље ако жели да остане у лиги.

Двојици играчи ће сигурно пасти камен са леђа зато што њихов тим није изгубио. Први је резервиста Њукасла Исак Хајден, који је провео на терену само 20 минута пре него што је био искључен, а други је Шон Морисон, дефанзивац Кардифа, који је скривио пенал тако што је потпуно непотребно дигао руку при центаршуту Јошинорија Мутоа.

Није то био ни превише атрактиван ни превише динамичан меч, али је узбудљивом завршницом ипак оправдао "труд" свих који су одвојили два сата да га погледају.

Митар дао гол на Вемблију, Тотенхем одговорио! Српски центарфор постигао први погодак у Премијер лиги за Фулам. Домаћин је одмах кренуо снажно у напад и показао да је ипак доста бољи од Јокановићевог тима.

Александар Митровић се "уписао" у Фуламовом дресу у Премијер лиги и то ће остати позитиван утисак у суботњем поразу његовог тима, који свакако није неочекиван.

Српски центарфор постигао је гол на Вемблију, против Тотенхема, ударцем главом са земље, из петерца. Поготку је претходила одлична асистенција Рајана Сесењона са десне стране и у том, 52. минуту на семафору је писало 1:1.

Међутим, "певци" су одмах заиграли драстично боље и ипак мирно победили - голчином Кирена Трипијеа из "слободњака" са више од 20 метара (74. минут) и потом првим премијерлигашким голом Харија Кејна у августу (77. минут).

ТОТЕНХЕМ - ФУЛАМ 3:1 (1:0)

Коначна разлика је могла да буде и већа, јер је домаћин имао још неколико великих прилика, али гости ипак нису ни заслужили да напусте чувени стадион убедљивије поражени. 

Иако се чинило да ће ово бити рутински тријумф екипе Маурисија Покетина и иако је леп гол Лукаса Моуре у 43. минуту то и наговестио, Митровић и саиграчи ипак су показали да могу да реагују. 

Српски нападач је почетком другог полувремена погодио стативу, ударцем ногом са 16 метара (47. минут), а шта је тада пропустио надокнадио је пет минута касније. Славио је Митар погодак у свом стилу, гестикулацијом руком крај главе и у том тренутку изазвао Тотенхем.

После неколико нервозних реакција голмана Фабрија, Трипије је постигао сјајан гол и подсетио на свој хитац из "слободњака" у полуфиналу Светског првенства против Хрватске. Само три минута касније, Кејн је прихватио лопту на левој страни казненог простора, пребацио лопту на десну ногу и лако је послао у супротни угао, за коначних 3:1.

Тотенхем је тако после неактивног лета "отворио" нову сезону узастопним победама, док се Јокановићев састав и даље уиграва након великих промена и доласка читавог новог тима. 

Реалнију шансу да освоји први бод или бодове Фулам ће имати следеће недеље, када ће на свом стадиону угостити Барнли, учесника плеј-офа за групну фазу Лиге Европе.

Ватромет у дербију: Џокер Азар и победа Челсија! Одбране су "пуцале", нападачи забављали навијаче, а Белгијанац је ушао са клупе и урадио шта се од њега и очекивало.

Док одмара Едена Азара од Мундијала, нови менаџер Челсија Маурицио Сари има лепу привилегију да таквог мајстора држи на клупи до другог полувремена.

Ту праксу применио је и у првом колу, као и у сусрету против Арсенала ове суботе. И у оба меча донело му је резултат који је и тражио.

ЧЕЛСИ - АРСЕНАЛ 3:2 (2:2)

Сјајан дерби одигран је у Лондону. Неутрални навијачи су могли да уживају у шансама и головима, као и да се чуде промашајима (гостију) и лошим реакцијама одбрана.

Прво полувреме на "Бриџу" протекло је у нападачком ватромету, на обе стране. Педро је у 9. минуту постигао гол за 1:0, а Алваро Мората је у 20. казнио госте за несхватљив промашај Пјера Емерика Обамејанга са седам метара. 

Бивши нападачи Барсе и Реала поставили су 2:0 и чинило се да ће "тобџије" бити разбијене на гостовању на којем традиционално не знају за успех. 

Тај утисак потом је додатно појачао Хенрик Мкитарјан, промашајем са осам метара, када се већ постављало питање каква је то шанса неопходна гостима да бар погоде оквир гола.

Ипак, јерменски везиста искупио се у 37. минуту, када је "наместио ногу" на 20 метара од гола (2:1), као и три минута касније, када је савршено асистирао Алексу Ивобију за 2:2 и за наговештај потпуног преокрета.

Домаћин је био уздрман, сваки напад Арсенала по крилима је "пролазио" и стварао шансу. Нико није могао да претпостави шта ће се догодити у наставку.

Тачније, нико осим Сарија, који је после сата игре увео у игру Едена Азара и Матеа Ковачића, а они су "повезали" игру његовог тима, унели мир у екипу у плавим дресовима и повели је ка другој победи ове сезоне.

Уосталом, Белгијанац је у 81. минуту мирно као на тренингу "пробио" по левој страни, лако нашао на ивици петерца Маркоса Алонса, а он је поставио коначних 3:2 и "оверио" тријумф.

Арон Ремзи ушао је у међувремену у игру са клупе гостију, одлично покушао са дистанце у 90. минуту, али је Кепина мрежа ипак остала мирна. 

Мирни су остали и навијачи Челсија, па су убрзо почели да славе још један сладак тријумф против ривала који је већ изгубио и други дерби ове сезоне.

Парови 2. кола:

Кардиф - Њукасл 0:0

Евертон - Саутемптон 2:1 (2:0)
/Волкот 15', Ришарлисон 31' - Ингс 54'/

Лестер - Вулверхемптон 2:0 (2:0)
/Доерти 29'аг, Медсисон 45'/

Тотенхем - Фулам 3:1 (1:0)
/Моура 47', Трипије 74', Кејн 77' - Митровић 52'/

Вест Хем - Борнмут 1:2 (1:0)
/Арнаутовић 33'п - Вилсон 60',  Кук 66'/

Челси - Арсенал 3:2 (2:2)
/Педро 9', Мората 20', Алонсо 81' - Мкитарјан 37', 

у недељу

Барнли - Вотфорд 14.30
Сити - Хадерсфилд 14.30
Брајтон - Манчестер јунајтед 17.00

у понедељак

Кристал Палас - Ливерпул

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар