PL: Londonski derbiji Čelsiju i Totenhemu! I još...

Vatromet u derbiju: Džoker Azar i pobeda Čelsija! Odbrane su "pucale", napadači zabavljali navijače, a Belgijanac je ušao sa klupe i uradio šta se od njega i očekivalo.  Mitar dao gol na Vembliju, Totenhem odgovorio! Srpski centarfor postigao prvi pogodak u Premijer ligi za Fulam. Domaćin je odmah krenuo snažno u napad i pokazao da je ipak dosta bolji od Jokanovićevog tima.  Penal u 95. minutu, a Njukasl odabrao pogrešnog! Kardif, povratnik u Premijer ligu, osvojio je prvi bod u najjačoj ligi. Njukasl je imao veliku šansu u dubokoj nadoknadi, ali i veoma lošeg Kenedija. Heroj je golman Velšana.

Fudbal 19.08.2018 | 08:15
PL: Londonski derbiji Čelsiju i Totenhemu! I još...
Rafa Benitez sigurno je osetio veliko kajanje dok je ovog popodneva napuštao teren stadiona Kardifa.

Španski stručnjak gledao je nekoliko minuta ranije kako njegov krilni napadač Kenedi uzima loptu da izvede penal u 95. minutu. Rezultat je bio 0:0, a Njukasl je imao najbolju moguću šansu da odnese kući sva tri boda.

Međutim...

Kardif - Njukasl 0:0

Nakon što u prvih 45 minuta nije ostvario NIJEDNO uspešno dodavanje i nakon što je pred nadoknadu veoma loše šutirao iz slobodnog udarca, Kenedi je preuzeo na sebe najveću odgovornost. 

U međuvremenu je mogao da dobije i direktan crveni karton, zbog šutiranja Viktora Kamarase, koje srećom po njega sudija Kreg Pouson nije video.

Menadžer i saigrači su gledali kako igrač Čelsija na pozajmici u Njukaslu prilazi lopti i ponovo šutira loše - ni u sredinu, ni u desnu stranu. Golman Kardifa Nil Eteridž je lako "pročitao" gde će taj šut ići i ponovo je odbranio jedanaesterac, kao i u prvom kolu.

Tako je uvodni meč 2. runde Premijer lige počeo prvim bodom Kardifa i velikom propuštenom prilikom "svraka".  Domaćin nije bio previše opasan u napadu (12 šuteva, nijedan u okvir gola), ali je borbenošću zaslužio poen, iako je jasno da će morati mnogo bolje ako želi da ostane u ligi.

Dvojici igrači će sigurno pasti kamen sa leđa zato što njihov tim nije izgubio. Prvi je rezervista Njukasla Isak Hajden, koji je proveo na terenu samo 20 minuta pre nego što je bio isključen, a drugi je Šon Morison, defanzivac Kardifa, koji je skrivio penal tako što je potpuno nepotrebno digao ruku pri centaršutu Jošinorija Mutoa.

Nije to bio ni previše atraktivan ni previše dinamičan meč, ali je uzbudljivom završnicom ipak opravdao "trud" svih koji su odvojili dva sata da ga pogledaju.

Mitar dao gol na Vembliju, Totenhem odgovorio! Srpski centarfor postigao prvi pogodak u Premijer ligi za Fulam. Domaćin je odmah krenuo snažno u napad i pokazao da je ipak dosta bolji od Jokanovićevog tima.

Aleksandar Mitrović se "upisao" u Fulamovom dresu u Premijer ligi i to će ostati pozitivan utisak u subotnjem porazu njegovog tima, koji svakako nije neočekivan.

Srpski centarfor postigao je gol na Vembliju, protiv Totenhema, udarcem glavom sa zemlje, iz peterca. Pogotku je prethodila odlična asistencija Rajana Sesenjona sa desne strane i u tom, 52. minutu na semaforu je pisalo 1:1.

Međutim, "pevci" su odmah zaigrali drastično bolje i ipak mirno pobedili - golčinom Kirena Tripijea iz "slobodnjaka" sa više od 20 metara (74. minut) i potom prvim premijerligaškim golom Harija Kejna u avgustu (77. minut).

TOTENHEM - FULAM 3:1 (1:0)

Konačna razlika je mogla da bude i veća, jer je domaćin imao još nekoliko velikih prilika, ali gosti ipak nisu ni zaslužili da napuste čuveni stadion ubedljivije poraženi. 

Iako se činilo da će ovo biti rutinski trijumf ekipe Maurisija Poketina i iako je lep gol Lukasa Moure u 43. minutu to i nagovestio, Mitrović i saigrači ipak su pokazali da mogu da reaguju. 

Srpski napadač je početkom drugog poluvremena pogodio stativu, udarcem nogom sa 16 metara (47. minut), a šta je tada propustio nadoknadio je pet minuta kasnije. Slavio je Mitar pogodak u svom stilu, gestikulacijom rukom kraj glave i u tom trenutku izazvao Totenhem.

Posle nekoliko nervoznih reakcija golmana Fabrija, Tripije je postigao sjajan gol i podsetio na svoj hitac iz "slobodnjaka" u polufinalu Svetskog prvenstva protiv Hrvatske. Samo tri minuta kasnije, Kejn je prihvatio loptu na levoj strani kaznenog prostora, prebacio loptu na desnu nogu i lako je poslao u suprotni ugao, za konačnih 3:1.

Totenhem je tako posle neaktivnog leta "otvorio" novu sezonu uzastopnim pobedama, dok se Jokanovićev sastav i dalje uigrava nakon velikih promena i dolaska čitavog novog tima. 

Realniju šansu da osvoji prvi bod ili bodove Fulam će imati sledeće nedelje, kada će na svom stadionu ugostiti Barnli, učesnika plej-ofa za grupnu fazu Lige Evrope.

Vatromet u derbiju: Džoker Azar i pobeda Čelsija! Odbrane su "pucale", napadači zabavljali navijače, a Belgijanac je ušao sa klupe i uradio šta se od njega i očekivalo.

Dok odmara Edena Azara od Mundijala, novi menadžer Čelsija Mauricio Sari ima lepu privilegiju da takvog majstora drži na klupi do drugog poluvremena.

Tu praksu primenio je i u prvom kolu, kao i u susretu protiv Arsenala ove subote. I u oba meča donelo mu je rezultat koji je i tražio.

ČELSI - ARSENAL 3:2 (2:2)

Sjajan derbi odigran je u Londonu. Neutralni navijači su mogli da uživaju u šansama i golovima, kao i da se čude promašajima (gostiju) i lošim reakcijama odbrana.

Prvo poluvreme na "Bridžu" proteklo je u napadačkom vatrometu, na obe strane. Pedro je u 9. minutu postigao gol za 1:0, a Alvaro Morata je u 20. kaznio goste za neshvatljiv promašaj Pjera Emerika Obamejanga sa sedam metara. 

Bivši napadači Barse i Reala postavili su 2:0 i činilo se da će "tobdžije" biti razbijene na gostovanju na kojem tradicionalno ne znaju za uspeh. 

Taj utisak potom je dodatno pojačao Henrik Mkitarjan, promašajem sa osam metara, kada se već postavljalo pitanje kakva je to šansa neophodna gostima da bar pogode okvir gola.

Ipak, jermenski vezista iskupio se u 37. minutu, kada je "namestio nogu" na 20 metara od gola (2:1), kao i tri minuta kasnije, kada je savršeno asistirao Aleksu Ivobiju za 2:2 i za nagoveštaj potpunog preokreta.

Domaćin je bio uzdrman, svaki napad Arsenala po krilima je "prolazio" i stvarao šansu. Niko nije mogao da pretpostavi šta će se dogoditi u nastavku.

Tačnije, niko osim Sarija, koji je posle sata igre uveo u igru Edena Azara i Matea Kovačića, a oni su "povezali" igru njegovog tima, uneli mir u ekipu u plavim dresovima i poveli je ka drugoj pobedi ove sezone.

Uostalom, Belgijanac je u 81. minutu mirno kao na treningu "probio" po levoj strani, lako našao na ivici peterca Markosa Alonsa, a on je postavio konačnih 3:2 i "overio" trijumf.

Aron Remzi ušao je u međuvremenu u igru sa klupe gostiju, odlično pokušao sa distance u 90. minutu, ali je Kepina mreža ipak ostala mirna. 

Mirni su ostali i navijači Čelsija, pa su ubrzo počeli da slave još jedan sladak trijumf protiv rivala koji je već izgubio i drugi derbi ove sezone.

Parovi 2. kola:

Kardif - Njukasl 0:0

Everton - Sautempton 2:1 (2:0)
/Volkot 15', Rišarlison 31' - Ings 54'/

Lester - Vulverhempton 2:0 (2:0)
/Doerti 29'ag, Medsison 45'/

Totenhem - Fulam 3:1 (1:0)
/Moura 47', Tripije 74', Kejn 77' - Mitrović 52'/

Vest Hem - Bornmut 1:2 (1:0)
/Arnautović 33'p - Vilson 60',  Kuk 66'/

Čelsi - Arsenal 3:2 (2:2)
/Pedro 9', Morata 20', Alonso 81' - Mkitarjan 37', 

u nedelju

Barnli - Votford 14.30
Siti - Hadersfild 14.30
Brajton - Mančester junajted 17.00

u ponedeljak

Kristal Palas - Liverpul

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar