ДОГОВОРЕНО: Звезда продала Радоњића!

Још двомеч против Салцбурга и млади фудбалер напушта црвено-бијеле.  Звезда уговорила трансфер деценије: Олимпик даје за Радоњића 12. 000. 000 и бонусе! Стварно одличан посао руководства са Маракане.

Фудбал 19.08.2018 | 12:15
ДОГОВОРЕНО: Звезда продала Радоњића!
Пред Немањом Радоњићем су посљедње утакмице у дресу Црвене звезде, барем до неких будућих времена.

Двомеч са Салцбургом у посљедњем колу квалификација за Лигу шампиона биће опроштајни за 22-годишње лијево крило из Ниша, који потом иде у Олимпик из Марсеја, сазнаје МОНДО.

Уговор ће бити потписан на четири године, а француски клуб ће овај трансфер коштати 12.000.000 евра, уз потенцијална 2.000.000 уколико наредне четири године буде играо Лигу шампиона (500.000 за сваки улазак у групну фазу).

Не иде, међутим, сав новац Црвеној звезди, пошто дио "колача" по ранијем договору припада играчу и његовим менаџерима (25 одсто), дио уобичајено иде посреднику у овом трансферу (осам одсто), затим Фудбалском савезу Србије (два одсто) и клубовима у којима се Немања Радоњић развијао прије него што је постао професионалац (пет одсто).

Првобитно је било договорено да Радоњићевом бившем клубу - Роми - припадне 15 одсто, али се може чути да ће Французи посебно исплатити Римљане и да се тај новац неће одбијати од поменуте цифре за овај трансфер.

У договор је, такође, укључено одигравање пријатељске утакмице у Београду, између финалиста Купа шампиона 1991. године, Црвене звезде и Олимпика.

Подсетимо, Немања Радоњић је у Звезду стигао прије годину дана из Чукаричког. Под командом Владана Милијевића успио је да потенцијал преточи у квалитет и да се добрим играма у црвено-бијелом дресу избори за статус репрезентативца Србије на Свјетском првенству у Русији.

Видјећемо како ће се снаћи у француској Лиги један, а треба истаћи и да је постојала могућност да заигра у шпанској Примери, пошто је Севиља нудила црвено-бијелима 8.000.000 евра уз додатна 2.000.000 ако се клуб на крају сезоне пласира у Лигу шампиона.

Марсеј је, ипак, послао примамљивију понуду и побиједио.

Потенцијални прелазак Немање Радоњића из Црвене звезде у Олимпик из Марсеља биће и својеврсни трансфер рекорд у историји београдског клуба и далеко најскупља продаја неког њеног фудбалера у последњих 15 година.

Звезди се не жури с продајом, приоритет црвено-белих је предстојећи двомеч са Салцбургом у плеј-офу за Лигу шампиона, али знају одговорни на Маракани, предвођени генералним директором Звезданом Терзићем, и да се у оваквим приликама мора размишљати домаћински и можда посегнути за непопуларном мером, продајом најбољег фудбалера како би се и финансијски обезбедила мирна фудбалска јесен у којој је Звездин минимум групна фаза Лиге Европе, ако не и нешто више.

Зато су црвено-бели у преговорима с француским великаном од старта заузели јасан став тврдог преговарача и на врло су добром путу да "избоксују" рекордан трансфер за наше фудбалске прилике. Јер, од иницијалне понуде од 10.000.000 евра, која је стигла почетком недеље у Љутице Бодана, мудром тактиком и преговорима, челници Црвене звезде издејствовали су касно синоћ знатно веће обештећење и бонус за продају српског репрезентативца.

Наиме, према информацијама МОЗЗАРТ Спорта, клуб са Велодрома ће за долазак Немање Радоњића платити Звезди одмах 12.000.000 евра, а уколико Нишлија одигра у складу с очекивањима у белом дресу Олимпика, српски шампион може да рачуна на још 2.000.000 евра бонуса. Црвено-белима ће од укупне суме припасти негде око 7.000.000 евра, а део од колача припада и његовом претходном клубу Роми, као и самом фудбалеру.

И то није све. Уговором о продаји српског репрезентативца Олимпик из Марсеља ће бити у обавези да у једном тренутку гостује на Маракани у пријатељском мечу, што овом трансферу даје својеврсни печат.

Читав развој догађаја показује и да стабилан клуб и средина и те како могу да утичу на формирање коначне цене, и да, као што би рекао Здравко Мамић, морате некада, као добра женска, да кежете "не" на прву понуду која дође, како бисте изградили и подигли цену. И могуће је да су на Маракани коначно схватили суштину фудбалског пословања, што се види на примеру Немање Радоњића.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар