Бешикташ се појачава пред Партизан!

Бешикташ довео сјајног асистента склоног повредама! Турски Бешикташ, ривал Партизана у борби за групну фазу Лиге Европе, довео је искусно појачање у везном реду.  Бешикташ се појачава пред Партизан.  Турски тим приводи крају преговоре са Мексиканцем из Немачке. Наводно ће га платили осам милиона евра.

Фудбал 19.08.2018 | 16:15
Бешикташ се појачава пред Партизан!
Међу истанбулске црно-беле стигао је 29-годишњи репрезентативац Мексика Марко Фабијан из немачког Ајнтрахта.

Турски медији спекулишу да је трансфер вредан око осам милиона евра.

Фабијан је постао технолошки вишак код новог тренера Ајнтрахта Адија Хитера, код кога се Мексиканац није уклапао у систем. 

Мексиканац је прошле сезоне доживео чак седам повреда, па је одиграо тек девет мечева на којима је постигао један гол уз четири асистенције. 

Од њега се очекује да попуни празнину насталу одласком сјајног офанзивног везисте Талиске у Кину. 

Бразилац је прошле сезоне постигао 20 голова на 45 мечева за Бешикташ, па је пред Фабијаном огроман изазов. 

Мексиканац је пре Немачке играо у домовини за Крус Асул и Депортиво Гвадалахару, у којој је био посебно ефикасан са 57 голова и 36 асистенција. 

Видећемо да ли ће дебитовати за Бешикташ већ у четвртак у Београду, када истанбулски гостују београдским црно-белима у првом мечу плеј-офа за Лигу Европе.



Док навијачи Бешикташа ишечкују расплет у "Случају Алваро Негредо", њихов клуб је очигледно нашао играча који би могао да замени одличног Талиску, који је овог лета отишао у Кину.

У питању је Мексиканац Марко Фабијан (29 година), који је протекле две године био члан Ајнтрахта, где га нови тренер Ади Хитер више не види као део тима.

Играч који је прошле сезоне носио "десетку" тима из Франкфурта наводно је већ стигао у Истанбул и током викенда би могао да постане члан Бешикташа, у трансферу вредном осам милиона евра.

Турски медији "СПОР Арена" и "Футбол Арена" јављају да је договор Мексиканца и турског клуба веома близу. Трансфер би могао да буде реализован већ током викенда - одмах после лекарских прегледа, на које ће Бешикташ сигурно посебно обратити пажњу, јер је Фабијан прошле сезоне одиграо само девет утакмица.

Репрезентативац Мексика је због повреде леђа "прескочио" читав први део такмичарске 2017/18, а у наставку је одсуствовао због мањих проблема.

Док преговара са Фабијаном, од Бешикташа се очекује и да размрси ситуацију око Алвара Негреда (32), центарфора који је постигао гол за улазак у плеј-оф за Лигу Европе и који је послао истанбулске црно-беле у Хумску.

Шпанац је током лета био жестоко критикован због велике плате (4,3 милиона евра по сезони) коју није оправдавао на терену. Међутим, после тих оптужби је дао јако важан гол и поправио своју позицију у клубу и екипи Шенола Гунеша.

"Не осећам се увређеним. Само радим свој посао", кратко је рекао после утакмице бивши "шпиц" Валенсије, Манчестер ситија, Севиље...

Негредо је после гола био искључен другим жутим картоном и неће имати право да наступи у Хумској. Остаје да се види да ли ће у међувремену отићи у Монако, што се у претходна 24 часа могло чути, јер је раније током лета одбацио могућност да оде у Азију.

Активан прелазни рок у Бешикташу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар