Bešiktaš se pojačava pred Partizan!

Bešiktaš doveo sjajnog asistenta sklonog povredama! Turski Bešiktaš, rival Partizana u borbi za grupnu fazu Lige Evrope, doveo je iskusno pojačanje u veznom redu.  Bešiktaš se pojačava pred Partizan.  Turski tim privodi kraju pregovore sa Meksikancem iz Nemačke. Navodno će ga platili osam miliona evra.

Fudbal 19.08.2018 | 16:15
Bešiktaš se pojačava pred Partizan!
Među istanbulske crno-bele stigao je 29-godišnji reprezentativac Meksika Marko Fabijan iz nemačkog Ajntrahta.

Turski mediji spekulišu da je transfer vredan oko osam miliona evra.

Fabijan je postao tehnološki višak kod novog trenera Ajntrahta Adija Hitera, kod koga se Meksikanac nije uklapao u sistem. 

Meksikanac je prošle sezone doživeo čak sedam povreda, pa je odigrao tek devet mečeva na kojima je postigao jedan gol uz četiri asistencije. 

Od njega se očekuje da popuni prazninu nastalu odlaskom sjajnog ofanzivnog veziste Taliske u Kinu. 

Brazilac je prošle sezone postigao 20 golova na 45 mečeva za Bešiktaš, pa je pred Fabijanom ogroman izazov. 

Meksikanac je pre Nemačke igrao u domovini za Krus Asul i Deportivo Gvadalaharu, u kojoj je bio posebno efikasan sa 57 golova i 36 asistencija. 

Videćemo da li će debitovati za Bešiktaš već u četvrtak u Beogradu, kada istanbulski gostuju beogradskim crno-belima u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope.



Dok navijači Bešiktaša išečkuju rasplet u "Slučaju Alvaro Negredo", njihov klub je očigledno našao igrača koji bi mogao da zameni odličnog Talisku, koji je ovog leta otišao u Kinu.

U pitanju je Meksikanac Marko Fabijan (29 godina), koji je protekle dve godine bio član Ajntrahta, gde ga novi trener Adi Hiter više ne vidi kao deo tima.

Igrač koji je prošle sezone nosio "desetku" tima iz Frankfurta navodno je već stigao u Istanbul i tokom vikenda bi mogao da postane član Bešiktaša, u transferu vrednom osam miliona evra.

Turski mediji "SPOR Arena" i "Futbol Arena" javljaju da je dogovor Meksikanca i turskog kluba veoma blizu. Transfer bi mogao da bude realizovan već tokom vikenda - odmah posle lekarskih pregleda, na koje će Bešiktaš sigurno posebno obratiti pažnju, jer je Fabijan prošle sezone odigrao samo devet utakmica.

Reprezentativac Meksika je zbog povrede leđa "preskočio" čitav prvi deo takmičarske 2017/18, a u nastavku je odsustvovao zbog manjih problema.

Dok pregovara sa Fabijanom, od Bešiktaša se očekuje i da razmrsi situaciju oko Alvara Negreda (32), centarfora koji je postigao gol za ulazak u plej-of za Ligu Evrope i koji je poslao istanbulske crno-bele u Humsku.

Španac je tokom leta bio žestoko kritikovan zbog velike plate (4,3 miliona evra po sezoni) koju nije opravdavao na terenu. Međutim, posle tih optužbi je dao jako važan gol i popravio svoju poziciju u klubu i ekipi Šenola Guneša.

"Ne osećam se uvređenim. Samo radim svoj posao", kratko je rekao posle utakmice bivši "špic" Valensije, Mančester sitija, Sevilje...

Negredo je posle gola bio isključen drugim žutim kartonom i neće imati pravo da nastupi u Humskoj. Ostaje da se vidi da li će u međuvremenu otići u Monako, što se u prethodna 24 časa moglo čuti, jer je ranije tokom leta odbacio mogućnost da ode u Aziju.

Aktivan prelazni rok u Bešiktašu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar