Турци разбијају "иПхоне" чекићем

Турци су на драматичан начин стали иза свог предсједника Реџепа Тајипа Ердогана послије његовог позива да се бојкотују амерички производи због повећања тарифа на турску робу, па су почели да разбијају “иПхоне” чекићем и просипају Цоца-Цолу у WЦ шољу.

Свијет 18.08.2018 | 12:19
Турци разбијају "иПхоне" чекићем
На интернету се, претежно под све популарнијим “хештегом” #ТуркеyWиллПреваил (Турска ће превладати) појавило више снимака у ком људи показују патриотизам и свој став према глобалним брендовима из САД.

Спонтана побуна се најчешће огледа у мирнијим примјерима, попут избацивања “америчке фризуре” код фризера и промовисања домаће брзе хране, али неки иду у другу крајност и пуцају у телефоне компаније “Аппле” или их, поредане на поду, уништавају великим маљем, преносе Новости.

Новом тренду се прикључују и дјеца, па тако један дјечак просипа у тоалет велику флашу кока-коле.

У Турској су цијене дувана у листу, угља, пиринча, козметике, алкохола и моторних возила оштро скочиле у кратком периоду, наводи британски Даилy Маил, па је бијес грађана због политике америчке администрације на челу с  предсједником Доналдом Трампом разумљив.

Поред тога лира наставља свој стрмоглави пад. Национална валута је од почетка године изгубила 40 одсто вриједности, за шта Турска криви Запад.

(Вијести)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Освит

18.08.2018 10:57

Турци це за оданост свом султану платити огромну цијену , нама је због послусности умисљеном возду остао само голи зивот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

18.08.2018 14:29

ВРЛО ДОБРО РЕЦЕНО..БРАВО..ИСТИНА ЗИВА..А БОГАМИ СВЕ ВИСЕ..МРТВА.

Name

Дарио

18.08.2018 14:53

Турска је лидер у Свијету која се не покорава тако лако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сретен Глупи

18.08.2018 19:16

Ма ста ја мислио о Турској, она је регионална велесила и теско је сломити. Бити це малих напрснуца, али Турска це се брзо опоравити. Нема напретка без јаких водја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фх

19.08.2018 08:01

Они ма гдје да су,они су слозни и вјерују,једни другима а код нас се слога плаца,порезима и одузимањем свега,да цовјек,што заради, мора дати,да политицари,имају за себе и своје потомство а народ,нек умире, од глади.Браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кг

19.08.2018 08:17

Чуј разбијају телефон,па мисле да це амер дати опет,нестало им пара и опет хоће јос.Неда висе Трамп.Лупали ил не лупали,што је доста,доста је.

ОДГОВОРИТЕ